To se zove dom (2004)

A Place Called Home (Originalni naziv)

drama obiteljski

Stara dama odluči primiti skitnicu i njegovu mladu kćer u svoj dom

 
Režija: Michael Tuchner
Scenarij: J.P. Martin, Frank Q. Dobbs
Uloge: Ann-Margret, Matthew Settle, Hunter Tylo, Shailene Woodley

Filmografija

Lijepa i neočekivana sudbina snalazi troje ljudi koji tragaju za budućnosti za koju nikad nisu vjerovali da je moguća, u ovoj toploj drami.

Tula Jeeters (Ann-Margret) živi sama u velikoj kući na prelijepom imanju punom zelenila i s lijepo njegovanim cvjetnjakom. Udovica je, neutješna zbog gubitka voljenog muža, pa je tim više vezana za kuću u kojoj je provela najljepše godine svog života. No, njezina nećakinja Billie (H. Tylo) pokušava sve kako bi tetu natjerala da proda posjed, na koji su mnogi bogati investitori bacili oko. Čak je nastoji proglasiti nesposobnom za samostalan život. Prijeti joj sljepoća, no ona tu prijetnju ignorira, kao i sve nedaće s kojima se susreće. Jednom prigodom u blizini njezine kuće pokvari se automobil dvama neobičnim putnicima namjernicima: Hanku Fordu (M. Settle) i njegovoj desetogodišnjoj kćeri Cali (S. Woodly). Iako ne zna ništa o njima, prima ih da joj pomažu oko kuće za skromnu plaću, hranu i stan u kućici za goste...

U ovoj zanimljivoj sentimentalnoj drami lijepo je vidjeti izvrsnu Ann-Margret, jednu od glumica koje s godinama ne gube na glumačkom šarmu. Zapaženu je ulogu dala i djevojčica S. Woodly, koja je za ulogu Cali nominirana za Young Artist Award.


Komentari (0)

Foto