Muha 2 (1989)

THE FLY 2 (Originalni naziv)

horror sf

Nastavak kultnog horora "Muha", mutant čovjeka i muhe kreće u osvetnički pohod

 
Režija: Chris Walas
Scenarij: Mick Garris, George Langelaan
Uloge: Eric Stoltz, Daphne Zuniga, Lee Richardson, John Getz, Ann Lee, ...

Filmografija

"Muhu 2" ćemo ponajprije žanrovski odrediti kao horor, ali ni ljubitelji znanstvene fantastike neće ostati zakinuti prizorima mutanta koji svojom stravičnošću podjeća na najstrašnijeg izvanzemaljca Aliena...

Kakav otac, takav sin. Nova generacija užasa pogodit će svijet kada odvratni mutant muhe i čovjeka krene u osvetnički pohod u nastavku kultnog hororca "Muha".

Nastavak uspješnog horora "Muha" počinje od tragičnog kraja prvog filma. Seth Brundle je potpuno transformiran u grotesknu muhu mutanta i ubijen od svoje ljubavi Veronice. Međutim, Veronica je u nezavidnoj situaciji jer je ostala trudna i nije sigurna je li otac Seth ili transformirani mutant. Nekoliko godina poslije Martin Brundle (Eric Stoltz) odrasta u laboratorijskim uvjetima industrije Bartok pod budnim okom Antona Bartoka (Lee Richardson), nemilosrdnog i beskrupuloznog industrijalca. Martin, koji je postao briljantni znanstvenik, prihvatio je da nije ništa više od pokusnog kunića. Svoj život je posvetio istraživanju i rješavanju misterija očevog stroja za teleportaciju. Život mu je bezličan dok ne susretne Beth Logan (Daphne Zuniga), borbenu programerku koja se osjeća izoliranom i otuđenom poput Martina. Nakon što se njih dvoje zaljube, Martin po prvi put osjeti potrebu za životom. Idila ne traje dugo jer Bartok ima druge planove, što u Martinu izazove bijes i frustraciju. Uskoro na površinu počinje izlaziti njegova životinjska priroda i on mora uložiti nevjerojatne napore da bi ostao čovjek i nadvladao mutanta u sebi.

Eric Stoltz slavu je stekao kultnim filmom "Maska", koji je režirao Peter Bogdanovich, glumeći mladića s rijetkom deformacijom lica. Proslavio se i u "Paklenom šundu", a poznat je kao kazališni glumac. Nastavak Cronenbergovog originala možda nije bio toliko uspješan kao izvornik, ali se zasigurno odlikuje jezivom atmosferom i napetošću koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.


Komentari (0)

Foto