petak, 19.04.2024 11:50

Istina o mačkama i psima (1996)

THE TRUTH ABOUT CATS & DOGS (Originalni naziv)

komedija romantika

Mušarac otkriva kako žena koju voli i nije baš ona koju zaista voli

 
Režija: Michael Lehmann
Scenarij: Audrey Wells
Uloge: Uma Thurman, Janeane Garofalo, Ben Chaplin, Jamie Foxx, James McCaffrey

Filmografija

Istina o mačkama i psima" redatelja Michaela Lehmanna jedna je od najsvježijih i najsimpatičnijih romantičnih komedija devedesetih godina, koja je uspjela zaobići popis čestih klišeja u korist dojmljive priče pune neočekivanih preokreta u radnji i vrhunskih glumačkih ostvarenja...

Klasičan zaplet zamjene identiteta u komediji "Istina o mačkama i psima" dobio je originalno romantično ruho u priči o ženi kojoj se na putu do prave ljubavi umalo ispriječila vlastita nesigurnost i muškarcu koji će saznati da žena koju voli i nije ona koju zaista voli.

Abby Barnes (Janeane Garofalo) trebala bi imati sve. Uspješna je veterinarka i voljena voditeljica radijske emisije o kućnim ljubimcima, u kojoj stručne savjete vlasnicima mačaka i pasa daje na topao i zanimljiv način. Pametna je, duhovita, svira violinu - ali nije visoka i plava, zbog čega često biva odbijena na ljubavnom planu. Noelle Slusarsky (Uma Thurman), njena susjeda, jest visoka i plava. Prijateljski nastrojena i velikodušna djevojka, ipak je i malo izgubljena jer je karijera modela više ne ispunjava do kraja, baš kao ni serija površnih, kratkih veza s muškarcima. Kada fotograf Brian (Ben Chaplin) zatraži Abbyn savjet na radio valovima, njena ga otvorenost i šarm toliko osvoje da je poželi upoznati i pozvati na večeru. Isprva oduševljena, Abby se ipak uspaniči te na sastanak pošalje svoju zgodnu susjedu.

Uz Umu Thurman, tada još uvijek na krilima legendarnog nastupa u "Paklenom šundu" te sjajnu Janeane Garofalo ("Zagrizi život"), zanimljivo je primijetiti i jednu od ranijih uloga Jamiea Foxxa ("Collateral", "Ray"), koji se upravo uzdiže na poziciju jednog od najtraženijih holivudskih glumaca.


Komentari (0)

Foto