Djevojka iz Jerseyja (2004)

Jersey Girl (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Priča o životu samohranog oca koji nakon smrti supruge preuzima brigu o svojoj kćerkici

 
Režija: Kevin Smith
Scenarij: Kevin Smith
Uloge: Ben Affleck, Liv Tyler, George Carlin, Stephen Root, Mike Starr, ...

Filmografija

"Djevojka iz Jerseyja" topla je iskrena priča o sedmogodišnjoj djevojčici Gertie (R. Castro) čija majka (J. Lopez) umire u porodu, i ona odrasta s ocem Olliem (B. Affleck) i djedom (G. Carlin) u malom mjestu Jersey.

Ollie Trinke (Ben Affleck) je uspješan publicist s Manhattana koji, kako se čini, ima sve. Kada tragedija uništi njegov dosadašnji savršeni život i on ostaje samohrani otac, nekvalificiran za tu ulogu, njegov se život iz temelja mijenja i polako počinje pucati po šavovima. Uskoro se useljava kod oca (George Carlin) u predgrađe New Jerseya gdje je odrastao. Godine prolaze, a tako i Ollievi planovi za budućnost. Jedina svijetla točka u njegovu životu mu je kćerkica Gertie (Raquel Castro) koja voli život u predgrađu. Jednoga dana, u videoteci susreće Mayu (Liv Tyler) koja mijenja njegov život.
Ollie je bio uspješan producent u New Yorku i zaljubljen u svoju djevojku s kojom je sanjao sretnu budućnost s djecom, ali i pomalo bahat u precjenjivanju sebe i podcjenjivanju drugih u poslu. Kako je poslovno bio u kontaktu s popularnim osobama, njegove su pogreške došle u javnost. A kako je takvo ponašanje često u showbusinessu, redatelj se time poigrao uvodeći u film stvarne zvijezde koje tumače sebe poput Willa Smitha i Mata Demona, stvarajući komične situacije. Neočekivano osramoćenje na poslu i još manje neočekivana smrt žene, stubokom su promijenili Olliev život, pa se vraća svojem ocu u Jersey, prihvaća bilo kakav posao, te njih dvojica odgajaju malu Gertie, iznimno pametnu, dobru i zrelu djevojčicu. Iako je postao požrtvovan otac, želja za starim poslom u velikom gradu raste.
Njihovim odnosima i odlukama pridonosi susret s Mayom (L. Tyler), djevojkom koja radi u videoteci. To je prijateljstvo i njezina pomoć uvelike utjecalo na Gertie, kojoj Maya postaje jedina ženska osoba u odgoju. Hoće li Ollie ipak ponovno naći željeni posao u New Yorku ili će ostati u Jerseyju koji Gertie voli, i s kćerkom i Mayom pokušati ostvariti obitelj, odluka je koju Ollie mora donijeti...

Komentari (0)

Foto