Opasan dokaz (1999)

Dangerous Evidence: The Lori Jackson Story (Originalni naziv)

drama obiteljski

Aktivistica ljudskih prava treba dokazati nevinost crnog dočasnika optuženog za silovanje

 
Režija: Sturla Gunnarsson
Scenarij: Ellis A. Cohen, Milton J. Shapiro
Uloge: Lynn Whitfield, Richard Lineback, Richard Yearwood, Erica Luttrell, ...

Filmografija

Ovaj film je snimljen prema priči temeljenoj na istinitim događajima o aktivistici za ljudska prava koja ulaže sve napore ne bi li uspjela dokazati nevinost crnog dočasnika optuženog za silovanje...

Lindsey Scott (Richard Yearwood), dočasnik u američkim marincima, nepravedno je optužen za brutalan napad na suprugu svog kolege. Svoju nevinost mora dokazati pred vojnim pravnim sustavom koji ni u kojem slučaju nije oslobođen rasnih predrasuda. Unatoč alibiju i malom broju dokaza protiv njega, Scottova je budućnost sve tmurnija i zbog nesposobnog i nepripremljenog odvjetnika. Očajni Scott zatraži pomoć i od Lori Jackson (Lynn Whitfield), žene koja se bori za pravdu i koja bi mogla pomoći njegovoj obrani. Bez ikakve pravne potpore i zbog nedostatka vremena, Jacksonova ne može spriječiti proglašenje Scotta krivim. Njezina predanost borbi za ispravljanje društvene nepravde neće joj dopustiti da samo tako pusti taj slučaj.

Znajući da će na tu borbu potrošiti nekoliko godina života, Jacksonova svejedno ustraje u borbi za pravdu. Uz pomoć svojih najvećih sposobnosti, uvjeravanja ljudi i iskorištavanja medija, uspije nagovoriti moćnu odvjetničku tvrtku da zastupa Scotta, istovremeno podupirući javnost koja zahtijeva ponovno suđenje. Odlučnost Jacksonove, međutim, ima cijenu. Taj joj kontroverzni slučaj donosi trzavice u obiteljskom životu, narušavajući joj i zdravlje. Ali Lori Jacson, koja je nepravdu osjetila i na svojoj koži, ne odustaje tako lako te se za pravdu bori svim silama.


Komentari (0)

Foto