Aljaska (1996)

Alaska (Originalni naziv)

obiteljski avantura

Dvoje djece krene u opasnu potragu za izgubljenim ocem u divljinama Aljaske

 
Režija: Fraser Clarke Heston
Scenarij: Scott Myers, Andy Burg
Uloge: Thora Birch, Vincent Kartheiser, Dirk Benedict, Charlton Heston, ...

Filmografija

Nakon smrti supruge Jake se sa svoje dvoje djece preselio na Aljasku gdje radi kao pillot koji dostavlja pakete.Jednoga dana za vrijeme oluje njegov avion se sruši. Uvidjevši da vlasti ne čine skoro ništa kako bi ga pronašle, njegova djeca sama kreću u potragu za izgubljenim ocem.

Nakon što mu je žena umrla, pilot Jake Barnes (Dirk Benedict) se, zajedno s četrnaestogodišnjim sinom Seanom (Vincent Kartheiser) i kćekom Jessie (Thora Birch) preseli u gradić na Aljaski. Zarađuje tako što avionom razvozi toaletni papir i može se reći da je zavolio taj hladni, romantični kraj, za razliku od sina koji bi se rado vratio u rodni Chicago. Međutim, tijekom jednog zadatka zrakoplov se srušio i njegov se otac našao sam i ozlijeđen u ledenoj pustoši. Na Seanov poticaj djeca sama krenu u potragu. Pridružuju im se sjeverni medvjedić i iskusni lovac Colin Perry (Charlton Heston).
Pustolovni film "Aljaska" s elementima ekološke tematike realiziran je u autentičnom ambijentu prirodom bogate Aljaske koja je već bila predmetom istraživanja sličnih filmskih uradaka. Film je režirao Fraser C. Heston, sin slavnoga Charltona Hestona, dobitnika Oscara za film "Ben Hur" koji ujedno glumi u filmu. Heston mlađi 1990. je režirao vrlo uspješnu adaptaciju klasičnog romana R. L. Stevensona, "Otok s blagom"

Komentari (0)

Foto