Čuvar pravde (2001)

Guardian (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Moćni i raskalašeni odvjetnik naučit će se poniznosti kada postane Čuvar pravde

 
Režija: David Hollander
Scenarij: Emilio Estevez
Uloge: Simon Baker, Dabney Coleman, Alan Rosenberg, Wendy Moniz, Raphael Sbarge, ...

Filmografija

Glavni lik upoznajemo u trenutku kada ga sudac zbog posjedovanja droge osudi na tri godine uvjetne kazne, globu od 10 000 dolara, te obvezu odrađivanja 1500 sati dobrotvornog rada u odjelu za dječje pravo.

Odrastajući kao sin uglednog odvjetnika Burtona Fallina (Dabney Coleman), Nick Fallin kreće očevim stopama. Kao moćan mladi odvjetnik živi lagodnim životom, a kada shvati da mora platiti cijenu za svoj raskalašeni način života, naglo se spušta na zemlju. Uhićen zbog posjedovanja droge, Nick mora odraditi 1500 sati društveno korisnog rada. Od sada Nick skupe parnice mora uskladiti s neprofitnim zastupanjem dječjih prava u okviru Pravne službe za djecu. Pod nadzorom Alvina Mastersona, Nick ulazi u život Huntera Reeda, dječaka koji je posvjedočio kako mu je otac ubio majku.

Za to vrijeme u odvjetničkoj tvrtki Fallin i partneri u vlasništvu njegova oca Burtona Fallina, Nick ima posla s direktorima poduzeća i razmaženim pripadnicima internetske generacije u potrazi za brzim bogatstvom. U okruženju centra za dječju pravnu skrb Nick ulazi u sukob s čvrstim liberalom, šefom centra Alvinom Mastersonom (Alan Rosenberg), dok u liku Jamesa Mooneyja (Charles Malik Whitfield), afroameričkog odvjetnika koji je duboko posvećen radu u Centru, prepoznaje svoj alter-ego.

Nickovi kolege iz odvjetničke firme Fallin & Associates su, njegov partner Jake Straka (Raphael Sbarge) koji želi postati moćan odvjetnik poput Nicka, i Amanda Bowles (Erica Leerhsen), idealistkinja koja se protivi Nickovim stavovima o pravu i životu. U središte radnje je i odnos Nicka i njegovog utjecajnog oca Burtona (Dabney Coleman), vođe tvrtke.


Komentari (0)

Foto