Osveta šmokljana 2: Šmokljani u raju (1987)

Revenge of the nerds 2: Nerds in the paradise (Originalni naziv)

komedija

Smotani štreberi bore se protiv snobovskih ljepotana kako bi ostali u udruzi bratovština

 
Režija: Joe Roth
Scenarij: Dan Guntzelman, Steve Marshall
Uloge: Robert Carradine, Timothy Busfield, Anthony Edwards, Curtis Armstrong, ...

Filmografija

"Osveta šmokljana 2: šmokljani u raju " lagana je i nepretenciozna komedija snimljena prema formuli prvijenca u kojoj se šmokljani još jednom bore za svoje mjesto pod suncem, dokazujući da pamet i mudrost uvijek donose pobjedu nad mišićima i fizičkom ljepotom.

Izvucite svoje bijele čarape i nataknite naočale s velikom dioptrijom jer su se smotani štreberi vratili u novom nastavku poznate komedije "Osveta šmokljana".Vrijeme je da nespretni šmokljani još jednom poraze svoju konkurentsku bratovštinu na Floridi. Mogu li djevojke uopće odoljeti njihovu šmokljanskom šarmu?

Drugi dio filmske uspješnice "Osveta šmokljana" nastavlja s pričom o nespretnim štreberima otprilike gdje je prvijenac stao. Većina šmokljana, članova bratovštine "Lambda Lambda Lambda", predvođenih Lewisom Skolnickom (Robert Carradine), odlazi u Fort Lauderdale na Floridi, gdje se održava godišnje okupljanje fakultetskih bratovština. Šmokljani su i dalje smotani, bez smisla za odijevanje i društvenih manira, ali sve to kompenziraju inteligencijom i simpatičnošću. Naravno, na Floridu odlaze i njihovi najveći suparnici, članovi snobovske bratovštine "Alpha Beta" koji nisu zaboravili poniženja iz prošlosti i odlučuju se osvetiti šmokljanima otkazujući njihovu hotelsku rezervaciju. Da bi stvar bila gora, ekipa iz "Alpha Bete" pokušat će izbaciti šmokljane iz nacionalne udruge bratovština.

Kritika se složila da nastavak nije posve na razini prvog dijela, ali da je još uvijek kvalitetno utješno sredstvo svima onima koji u školskim sukobima uvijek izvlače deblji kraj. Robert Carradine i Anthony Edwards, koji se poslije proslavio ulogom doktora Greenea u "Hitnoj službi", sjajni su kao vodeći glumački par, dok u ostalim ulogama iznova gledamo niz lica poznatih iz mnoštva drugih komedija koje su nasmijavale publiku osamdesetih godina prošlog stoljeća.


Komentari (0)

Foto