Zrcala (2008)

Mirrors (Originalni naziv)

triler horror

Bivši policajac i njegova obitelj postanu metom zle sile koja si skriva iza zrcala

 
Režija: Alexandre Aja
Scenarij: Alexandre Aja, Grégory Levasseur
Uloge: Kiefer Sutherland, Paula Patton, Cameron Boyce, Erica Gluck, Amy Smart

Filmografija

Alexandre Aja, francuski redatelj koji se proslavio napetim hororom "Heute Tension" i remakom filma "The Hills Have Eyes" donosi nam još jednu priču punu straha i krvi. U ulozi policajaca koji se sukobljava sa nepoznatim silama nalazi se Kiefer Sutherland.

Bivši njujorški detektiv Ben Carson (Kiefer Sutherland) radi kao noćni čuvar robne kuće, ili barem onog dijela koji nije progutao požar prije nekoliko godina. Ben je postao alkoholičar i povukao se iz policijskih snaga nakon što je ubio čovjeka u unakrsnoj paljbi. Poput karijere, raspao mu se i brak, pa sada živi sa svojom mlađom sestrom Angelom (Amy Stewart). No Ben nije digao ruke od svega. Piće nije dotaknuo već tri mjeseca, a novo zaposlenje doživljava kao korak prema izgradnji novog života. Prve noći na poslu primijeti kako su sva zrcala neobično čista. Kolega mu objašnjava kako je bivši čuvar bio opsjednut njima. Uskoro, zrcala počinju utjecati na Benovu psihu, a Angela je pronađena ubijena u kadi...
Teško je pronaći primjer remakea nekog hororca koji je kritika pomazila. Obično su kritike nenaklonjene filmovima i, da budemo još brutalniji i iskreniji te se poslužimo rječnikom hororaca - u pitanju su masakri. No začudo, gledatelji se ovog puta nisu složili s ocjenama kritike i "Zrcala", remake korejskog hororaca, prihvatili su vrlo dobro. Razlog je sigurno i iskusna redateljska ruka francuskog redatelja Alexandra Aje, koji je režirao odlično prihvaćen remake iz 2006.- "Brda imaju oči". Osim redatelja, jača strana ovog hororca je sigurno i glavni lik kojeg tumači slavni Kiefer Sutherland, no i sama premisa refleksije koja dovodi do zaključka o nemogućnosti bijega, iako već poznata, odlično je iskorištena. Plus što je i završetak filma kvalitetno izveden, što je rijetkost, pa ako se odlučite pogledati ovaj triler, nećete ostati razočarani.

Komentari (2)

Foto