Netko poput tebe (2001)

SOMEONE LIKE YOU (Originalni naziv)

komedija romantika

Mlada zaposlenica talk showa nakon kratkotrajne veze napiše kolumnu koja joj donese slavu

 
Režija: Tony Goldwyn
Scenarij: Laura Zigman, Elizabeth Chandler
Uloge: Ashley Judd, Greg Kinnear, Hugh Jackman, Marisa Tomei, Ellen Barkin

Filmografija

"Netko poput tebe" je klasična romantična komedija o suprotnostima koje se privlače. Donekle nalik poznatim zgodama u koje se često upliću Tom Hanks i Meg Ryan, Goldwynova komedija ne pokušava markirati nova područja žanra, već zabaviti gledatelje prokušanim zapletima.

Lijepa zaposlenica talk showa, Jane (Ashley Judd), došla je do zanimljive teorije: muškarci se, naime, ponašaju prema ženama kao većina životinja prema svojim partnericama. Nakon "odrađivanja" obaveze, ženke mužjacima više nisu privlačne. Povod razvijanja ove teorije kratkotrajna je Janeina veza s novim producentom showa, Rayom (Greg Kinnear), klasičan primjer osvajanja i napuštanja. Jedino rame na koje se nesretna Jane može osloniti pripada nikom drugom no najvećem osvajaču ženskih srca s posla, markantnom Eddieju (Hugh Jackman)...

Smješten u newyorški milje film istodobno podsjeća i na seriju Seks i grad i na neke radove Woodyja Allena, a obraća se svima koje zanimaju domišljati razlozi za počinjanje i prekidanje romantičnih veza. U tom smislu Goldwynov film doista nudi nekoliko zabavnih situacija, dok mu je vodeća odlika izbor glumačkih imena. U glavnoj je ulozi A. Judd (De-Lovely, Kolekcionar), a partneri su joj Australac H. Jackman (Van Helsing, serijal X-Men) te G. Kinnear (Bolje ne može, Sabrina). U ostalim su ulogama slavodobitnica Američke filmske akademije M. Tomei (Moj rođak Vinny, U zamci) te dobitnica Emmyja E. Barkin (Before Women Had Wings, More ljubavi). U filmu se pojavljuje i redatelj Tony Goldwyn, ali ne stasom, nego samo glasom (Goldwyn je 1999. sinkronizirao glas Tarzana u istoimenu animiranom hitu). Izvrstan soundtrack uključuje pjesme poznatih izvođača među kojima su i Annie Lennox, Tom Jones i The Cardigans.


Komentari (3)

Foto