ponedjeljak, 10.05.2021 03:30

Pravedno ubojstvo (2008)

Righteous Kill (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Dva iskusna detektiva pokušavaju zaustaviti ubojicu koji je uzeo pravdu u svoje ruke

 
Režija: Jon Avnet
Scenarij: Russell Gewirtz
Uloge: Robert De Niro, Al Pacino, 50 Cent, Carla Gugino, John Leguizamo, ...

Filmografija

Oskarovci Rober De Niro i Al Pacino detektivski su veterani njujorške policije, na tragu opreznom serijskom ubojici u psihološkom trileru prepunom adrenalina. Zamršenu priču koja će publiku držati u neizvjesnosti sve do samog dramatičnog kraja, režirao je Jon Avnet.

Serijski ubojica šeta ulicama Manhattana; na nišanu su mu nasilni prijestupnici koji su se uspjeli izvući kroz pukotine pravnog sustava. Sve žrtve su osumnjičeni zločinci uz čija se tijela pojavljuje pjesmica od 4 retka, koja opravdava ubojstvo. Ubojičina misija je napraviti ono što policiji ne uspijeva - zauvijek maknuti zločince s ulice. Kada ubojičina žrtva postane zloglasni svodnik, visoko odlikovani detektivi Turk (De Niro) i Rooster (Pacino) pozvani su da istraže slučaj.

Ovaj bi slučaj mogao ujedno biti i najveći u njihovoj 30-godišnjoj policijskoj karijeri. Uz nesvjesnu pomoć lokalnog narko-dilera, detektivi slijede tek nekoliko tragova, no njihova se potraga uskoro okreće prema unutra, kada počnu shvaćati da bi ubojica mogao biti netko iz njihovih redova.

Komentari (6)

Foto