Moj prijatelj Willy 3: Spašavanje (1997)

FREE WILLY 3: THE RESCUE (Originalni naziv)

drama obiteljski avantura

Jesse sudjeluje u misiji spašavanja jata kitova od njihovih nemilosrdnih lovaca

 
Režija: Sam Pillsbury
Scenarij: John Mattson
Uloge: Jason James Richter, August Schellenberg, Annie Corley, Vincent Berry, ...

Filmografija

Najpoznatiji filmski kit na svijetu Willy osvojio je male i velike gledatelje u svjetskom hitu "Moj prijatelj Willy" (1993). Uspjeh filma inicirao je serijal koji je dvije godine kasnije dobio drugi, a 1997. i treći nastavak. Novu je dionicu priče o dječaku Jesseju i kitu režirao Sam Pillsbury (The Scarecrow, Crooked Earth), dok je scenarij djelo Johna Mattsona koji je napisao zaplet i za prethodni nastavak. U odnosu na prethodna dva filma radnja je trećeg dijela u potpunosti vezana uz zbivanja na oceanu te film obiluje nizom spektakularno snimljenih prizora uz kanadsku obalu.

Nakon što je prije nekoliko godina spasio kita Willyja od sigurne smrti, tinejdžer Jesse (J. J. Richter) posvetio se zaštiti najvećih morskih sisavaca.

Na poziv svog starog znanca Randolpha (A. Schellenberg), Jesse postane dio ekipe istraživačkog broda čija je članica i oceanologinja Drew (A. Corley). Iako se njih dvoje u početku neće slagati, povezat će ih zajednička misija spašavanja ugroženih životinja kojima prijete beskrupulozni kitolovci i njihov plan o ilegalnoj prodaji kitovog mesa u Japan i Rusiju.

Istodobno dječak Max (V. Bery) odlazi s ocem Johnom (P. Kilpatrick) u ribolov ni ne sluteći da on već godinama zarađuje loveći kitove. Kada Max upozna Jesseja, između njih će se roditi prijateljstvo koje će za Willyja i ostale životinje biti presudno u trenucima spašavanja jata kitova od njihovih nemilosrdnih lovaca.

 


Komentari (0)

Foto