Kronike (2004)

CRÓNICAS (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Televizijski reporter prati stravičnu priču serijskih ubojstava djece u ekvadorskom gradu

 
Režija: Sebastían Cordero
Scenarij: Sebastían Cordero
Uloge: John Leguizamo, Leonor Watling, Damián Alcázar, José María Yazpik, ...

Filmografija

Ekvadorski redatelj Sebastían Cordero, po svemu sudeći, nova je latinoamerička zvijezda u Hollywoodu. Nakon što je 1999. privukao pozornost prvijencem "Ratas, ratones, rateros", pet godina kasnije reputaciju filmaša od kojeg se puno očekuje potvrdio je ovom atmosferičnom kriminalističkom dramom. Cordero je sâm napisao scenarij za svoj film nastao u meksičko-ekvadorskoj koprodukciji, a priča tematizira slučajeve serijskih ubojstava i medijski senzacionalizam koji ih prati.

Manolo Bonilla (J. Leguizamo), reporter televizijske postaje na španjolskom jeziku iz Miamija, upravo stiže u ekvadorsko mjestašce Babahoyo. Razlog su stravična serijska ubojstva djece čije posljednje tri žrtve cijelo mjesto oplakuje na zajedničkom pogrebu.

Uz ambicioznog Manola koji slučaj vidi kao prigodu za vlastito profesionalno napredovanje američku ekipu čine još i njegova mlada producentica Marisa (L. Watling) te snimatelj Iván (J. M. Yazpik).

Kada nakon pogreba slučajni prolaznik Vinicio Cepeda (D. Alcázar) svojim automobilom sruši dječaka na cesti, mnoštvo počne zazivati linč, ali nesretnog čovjeka u posljednji trenutak spasi Manolo. Našavši se u pritvoru, Vinicio otkrije Manolu da upravo on ima ključne informacije o serijskom ubojici zvanom "Čudovište iz Babahoya".

 

 


Komentari (0)

Foto