Otrov (2005)

VENOM (Originalni naziv)

akcija horror sf

Skupina tinejdžera se nenadano nađe u opasnosti od čovjeka kojeg su zaposjele zle duše

 

"Otrov" je jedan od mnogobrojnih novih horora izniklih zadnjih godina nakon obnove interesa za žanr, a nastao je u produkcijskoj kući Dimension Films glasovite braće Weinstein. Režija je povjerena Jimu Gillespieju, koji se svojedobno proslavio prvijencem "Znam što si radila prošlog ljeta", jednog od prvih hitova novog vala horora, temeljenog na romanu Lois Duncan i scenariju Kevina Williamsona."Otrov" je pristojan izdanak tinejdžerskog horora čiji su glavni aduti jezovita atmosfera i atraktivna glumačka postava predvođena A. Bruckner i Barbeta Schroedera.

U malom mjestu u močvarnom predjelu Louisiane vudu vračara iskapa na groblju kovčežić. No potom se sudari s kamionom lokalnog izopćenika Raya, koji ju spasi iz njezina auta, opasno nagnuta nad močvaru. Ona inzistira da izvuče i kovčežić, a kad on to pokuša, kovčežić se otvori i napadnu ga zmije.
Podlegnuvši napadu zmija, mrtvi Ray nađe se na obdukcijskom stolu gdje oživi i počne ubijati svakog tko mu se nađe na putu. A to su uglavnom lokalni tinejdžeri. Vračarina unuka Cece ispriča svojim prijateljicama i prijateljima da su Raya opsjele duše zlikovaca koje je njezina baka imala u obliku zmija pohranjene u sanduku, i da ga može zaustaviti samo magija, međutim, ona je neiskusna u tome.
Cece, Eden, Eric, Rachel i Sean sklone se u kuću Ceceine bake koja je zaštićena čarolijom, pa Ray ne može ući u nju, no on nalazi rješenje. Među napadnutim tinejdžerima Eden je najsposobnija da mu se suprotstavi.

Komentari (1)

Foto