Zemlja protiv pauka (2001)

EARTH VS. THE SPIDER (Originalni naziv)

triler horror sf

Sramežljivom fanu stripova ubrizgaju serum koji mu daje paukove sposobnosti

 
Režija: Scott Ziehl
Scenarij: Mark 'Crash' McCreery, and Cary Solomon
Uloge: Dan Aykroyd, Devon Gummersall, Amelia Heinle, Theresa Rusell, ...

Filmografija

Iako snimljen s razmjerno malim budžetom, znanstveno-fantastični triler ''Zemlja protiv pauka'' dostojan je srodnik velikih holivudskih hitova poput ''Muhe'' ili ''Spidermana'', čije motive donekle dijeli, ali koji je sasvim originalan u izlaganju svoje priče...

Sramežljivom, opsesivnom fanu stripova Quentinu Kemmeru (Devon Gummersall) ubrizgan je eksperimentalni serum iz laboratorija u kojem znanstvenici istražuju mogućnosti čovjekova stjecanja paukovih sposobnosti.

Isprva se Quentinu osjetno poveća tjelesna snaga koju koristi kako bi se borio protiv kriminalaca i nasilnika, čime ostvaruje svoj san iz djetinjstva, ali ubrzo postaje sposoban i štrcati mrežu iz svojih mišića. Situacija se do kraja zakomplicira kada izgubi kontrolu nad svojim moćima te prestane razlikovati prave kriminalce od običnih šaljivdžija. Njegov san pretvara se u noćnu moru kada mu počnu rasti divovski dijelovi paukovog tijela, a glad mu dosegne ogromne razmjere. Tada na scenu stupa detektiv Jack Grillo (Dan Aykroyd) i preuzme slučaj.

Redatelj Scott Ziehl lakoćom nadilazi skromna novčana ograničenja, a jedno od glavnih sredstava je prepuštanje velikog dijela posla sjajnom glumačkom dvojcu. Devon Gummersall je spajanjem izrazito fizičke s dramskom glumačkom komponentom pokazao kako će za njega ubrzo nakon ovog naslova biti mjesta u većim filmskim projektima, a iskusni je Dan Aykroyd još jednom potvrdio svoju veličinu.


Komentari (0)

Foto