Zakon mržnje (1976)

THE LAST HARD MAN (Originalni naziv)

vestern

Bivši šerif, revolveraš postane metom osvete kad mu jedan od njegovih uhićenika otme kćer

 
Režija: Andrew Mclaglen
Scenarij: Brian Garfield, Guerdon Trueblood
Uloge: Charlton Heston, James Coburn, Barbara Hershey, Jorge Rivero, Michael Parks

Filmografija

Pedantno režiran vestern "Zakon mržnje" imponira uvjerljivim likovima, tjeskobnim nasiljem, odličnim glumačkim ostvarenjima i sjajnom atmosferom Divljeg zapada na zalasku, kakve se ne bi postidio ni veliki Sam Peckinpah. Štoviše, nezasluženo zaboravljena krvava elegija o kraju jednoga svijeta i početku drugoga, uspjelija je i zanimljivija od mnogih razvikanijih novoholivudskih produkcija iz sredine 70-ih godina. O silnim antivesternima, da i ne govorimo...

Ostarjeli revolveraš i nekadašnji šerif prisiljen je prekinuti mirovinu kada mu jedan od njegovih bivših uhićenika otme kćer. Revolveri su napunjeni, a Charlton Heston i James Coburn spremaju se na obračun.

Ostarjeli šerif Sam Burgade (Charlton Heston) postaje metom osvete. Zatvorenik Zach Provo (James Coburn) i šestorica zatvorenika organiziraju bijeg tijekom prisilnog rada. Provoa ne zanima sloboda, već prilika za osvetu čovjeku koji ga je smjestio u zatvor. Sam Burgade je ujedno i odgovoran za smrt njegove žene, koja je stradala u pucnjavi u kojoj je zarobljen. Burgade, koji je već u mirovini, nema namjeru upuštati se u ponovne obračune. Tada Provo otima njegovu kćer Susan (Barbara Hershey) , prijeteći da će je ubiti ako se Burgade ne vrati na posao. On nema izbora i vadi svoje stare revolvere, čisti prašinu s ciljnika i kreće u potjeru za krvožednim Provom.


Komentari (0)

Foto