Početnik godine (1993)

ROOKIE OF THE YEAR (Originalni naziv)

komedija obiteljski sport

Dječak s nevjerojatnom snagom bacanja lopte zaigra za profesionalnu bejzbolsku momčad

 
Režija: Daniel Stern
Scenarij: Sam Harper
Uloge: Thomas Ian Nicholas, Gary Busey, Albert Hall, Amy Morton, Dan Hedaya, ...

Filmografija

Chicago Cubsi trebaju čudo da ih spasi od loše bejzbolske sezone. Njihove molitve su uslišane kada dobiju čudotvornog bacača Henryja. Problemi tu ne prestaju jer Henry, iako baca kao profić, ima samo dvanaest godina.

Henry Rowengartner (Thomas Ian Nicholas) je dvanaestogodišnjak koji nakon nesreće i zacjeljenja slomljene ruke može nevjerojatnom snagom bacati bejzbolske lopte. Taj neočekivan dar omogućava mu da iz male bejzbolske lige prijeđe u profesionalnu. Ni manje ni više postaje dio ekipe svog omiljenog kluba Chicago Cubsa. Naime, Cubsi trebaju čudo koje će ih spasiti od loše sezone, jer tim baš nije u najboljoj formi. Dečko Henryjeve majke (Amy Morton), postaje mu menadžer i momčić napokon može početi ispunjavati svoje snove. Problem je što mlađahna nada američkog bejzbola baš ne voli svog menadžera Jacka. Zbog nove životne zanimacije, Henry se mora suočiti s gubitkom prijatelja svojih godina i medijskom pompom.

 Tko se od nas, kad smo bili djeca, nije želio u sportu natjecati sa starijima? Na to pitanje nije teško odgovoriti. Ako imate imalo sumnje u potvrdan odgovor, svakako pogledajte film "Početnik godine" i sve će vam biti jasno.

Mladi Thomas Ian Nicholson odlično se snašao u ulozi dječaka koji odjednom mora plivati u svijetu odraslih i pristati na njemu dotada strane norme ponašanja. Njegova nespretnost izazvat će mnoštvo komičnih situacija. Zanimljivo je da su neke scene snimane pred pravom publikom, što natjecanja u filmu čini autentičnima.


Komentari (0)

Foto