Mladi mušketiri (2001)

YOUNG BLADES / LA JEUNESSE DES TROIS MOUSQUETAIRES (Originalni naziv)

akcija avantura

Hrabri i časni mušketiri koji vjerno služe svom kralja i štite ga od podmuklog kardinala

 
Režija: Mario Andreacchio
Scenarij: John Goldsmith
Uloge: Hugh Dancy, Sarah-Jane Potts, Scott Hickman, Anthony Strachan, Callum Blue...

Filmografija

Riječ je o izrazito simpatičnom i šarmantnom uratku kojim dominira mlada i fascinantna Sarah-Jane Potts, a ove glumice naši bi se gledatelji mogli prisjetiti po ulozi Molly u trećoj sezoni popularne TV serije Felicity, dok joj je dosadašnja najpoznatija filmska uloga ona u "Kinky Boots". Dopadlljiv je i H. Dancy (Pad Crnog jastreba, Kralj Arthur), a najpoznatije ime u glumačkoj ekipi svakako je Ben Cross, tumač jedne od dviju glavnih uloga u Oscarima nagrađenom filmu "Vatrene kočije" Hugha Hudsona, dok mu je od kasnijih rola najpoznatija ona u "Prvom vitezu" Jerryja Zuckera. Redatelj Mario And

Mladi Gaskonjac Charles D'Artagnan (H. Dancy) igrom slučaja upozna trojicu mladih mušketira, Atosa, Porthosa i Aramisa, te isto tako igrom slučaja njih četvorica, s odmetničkom djevojkom Radegondom (S.-J. Potts), odlučno sudjeluju u ometanju planova podmuklog kardinala Richelieua, koji želi izazvati rat Francuske i Španjolske.
Richelieu je zbog toga angažirao grofa de Morlasa da sa svojim razbojnicima otme španjolsku princezu koja se treba udati za mladog kralja Louisa XIII. Međutim, trojica mušketira, D'Artagnan i Radegonde poremetiti će im rabotu.

Komentari (0)

Foto