Clifford (1994)

CLIFFORD (Originalni naziv)

komedija

Roditelji odluče svog neposlušnog i razularnog desetogodišnjaka poslati na viked kod ujaka

 
Režija: Paul Flaherty
Scenarij: Jay Dee Rock, Bobby von Hayes
Uloge: Martin Short, Charles Grodin, Mary Steenburgen, Dabney Coleman, ...

Filmografija

Mnogi će film o dogodovštinama maloga Clifforda, nakon što ga pogledaju, s pravom nazvati crnom komedijom. U početku se čini da je riječ samo o još jednom filmu sa zločestim malim derištima u glavnoj ulozi koji roditeljima ne daju mira. Clifford će gledatelje brzo uvjeriti da se u njegovoj bogatoj zalihi nepodopština kriju mnoge neiskorištene komične filmske situacije. Komične za gledatelje, a bolne za sve one koje nervira nepodnošljivi Clifford.

Koja je razlika između Clifforda i pit bulla? Jedan će vas rasplakati i dovesti do živčanog sloma, preplašiti vaše prijatelje i uništiti kuću, a drugi je pas.Neposlušni i razulareni desetogodišnjak po imenu Clifford (Martin Short) odlazi svome ujaku Martinu (Charles Grodin) na vikend.

Nakon što je izazvao incident u zrakoplovu na putu za Havaje, njegov otac Julien (Richard Kind) jedva je dočekao da ga skine s vrata i pošalje nekom drugom na brigu. Ispostavlja se da Clifford žarko želi posjetiti "Dinosaur World", zabavni tematski park o izumrlim prahistorijskim životinjama u blizini ujakove kuće.

Na putu između njega i udovoljavanja njegovoj želji stoji gomila uništenih i razbijenih stvari, od čega će se mnogima dizati kosa na glavi. Ujak ima još jedan problem, zaručnicu (Mary Steenburgen) koja silno želi djecu, a Martin joj mora dokazati da je spreman brinuti se za pomladak. Clliford mu je nezgodan uzorak.

 


Komentari (0)

Foto