Mambo Italiano (2003)

MAMBO ITALIANO (Originalni naziv)

komedija drama

Sin talijanskog imigranta smišlja najbolji način kako priznati roditeljima da je gay

 
Režija: Émile Gaudreault
Scenarij: Steve Galluccio
Uloge: Luke Kirby, Ginette Reno, Paul Sorvino, Mary Walsh, Peter Miller, ...

Filmografija

"Mambo Italiano" zabavna je i otkvačena komedija snimljena u Montréalu, iz miljea talijanskih doseljenika u Kanadu koji, duboko vezani uz svoje običaje i tradicionalne poglede na svijet, nisu u stanju prihvatiti homoseksualnu orijentaciju svoga sina. Osim na duhovit način predstavljene takve stereotipne obitelji, film je prepun neurotičnih, no beskrajno zabavnih likova, duhovitih dijaloga i vesele talijanske glazbe, a što ne umanjuje ozbiljnu poruku.

Angelo Barberini (L. Kirby) je sin talijanskih imigranata koji su se nastanili u kanadskom gradu Montréalu. On je neurotičan i zaokupljen tipičnim problemima dvadesetogodišnjaka: traženjem posla, željom da postane dramaturg, te da se odseli iz roditeljske kuće i počne živjeti sam. On šokira svoje kada se odseli, a da se nije oženio, što je protivno konzervativnim konvencijama njegove obitelji. Ali, radi se o tome da je on nedeklarirani homoseksualac koji je odlučio živjeti sa svojim mladićem, policajcem također talijanskog podrijetla, Ninom (P. Miller). Njih obojica imaju pred sobom težak zadatak: reći svojim obiteljima da se vole...

U glavnoj ulozi nastupa mladi kanadski glumac Luke Kirby, dok njegovog oca, tipičnog konzervativnog Talijana, tumači poznati američki glumac, i sam talijanskog podrijetla, Paul Sorvino (Dick Tracy, Dobri momci).


Komentari (0)

Foto