Gušter (1990)

THE ROOKIE (Originalni naziv)

akcija komedija

Neobuzdanom policajacu koji istražuje smrt svog partnera pridružuje se novopečeni novak

 
Režija: Clint Eastwood
Scenarij: Boaz Yakin, Scott Spiegel
Uloge: Clint Eastwood, Charlie Sheen, Raul Julia, Sonia Braga, Lara Flynn Boyle

Filmografija

"Gušter" je još jedan u nizu Eastwoodovih klasika, u kojem se ponovno prihvatio dvostrukog zadataka - glume i režije. Clintovo redateljsko umijeće ovoga puta nije bilo toliko hvaljeno kao neki njegovi kasniji radovi, međutim njegova genijalnost prisutna je u svakom kadru ovog vratolomnog filma u kojem je Clint dokazao zašto je jedna od najvećih faca koji je filmski svijet ikada imao.

Clint Eastwood je brzopotezni policajac tankih živaca, odlučan pronaći ubojicu svog partnera. U eksplozivnoj potjeri pridružuje mu se novak, Charlie Sheen, koji će se naći na sto muka pokušavajući održati korak za svojim iskusnim i osvetoljubljivim kolegom.
Nick Pulovski (Clint Eastwood) je iskusni policajac koji je radio u policijskom odjelu za suzbijanje krađa automobila. Pulovski saznaje da čovjek po imenu Storm stoji iza velikog lanca krijumčarenja ukradenih automobila. Nakon što mu ubiju partnera, slučaj preuzima odjel za ubojstva, ali Nick nastavlja potjeru. Kao novi partner pridružuje mu se novopečeni policajac David Ackerman ( Charlie Sheen) kojeg proganja bratova smrt i koji je naučen pridržavati se pravila policijskog posla, za razliku od neobuzdanog Nicka. Kada Storm (Raul Julia) otme Nicka i zahtijeva otkupninu, na Davidu je da se iskaže i pokaže da nije 'pekmez' već da njegovim venama teče krv pravog policajca.

Komentari (3)

Foto