Prijevare (1997)

SHOOTING FISH (Originalni naziv)

komedija romantika

Dvojica prijatelja prevarama bogataša dolaze do novca kako bi ostvarili svoje snove

 
Režija: Stefan Schwartz
Scenarij: Stefan Schwartz, Richard Holmes
Uloge: Dan Futterman, Stuart Townsend, Kate Beckinsale

Filmografija

"Prijevare" relativno poznatog britanskog filmaša Stefana Schwartza (The Best Man) s uspjehom je prikazivan na manjim međunarodnim festivalima, gdje se ovjenčao i s nekoliko nagrada, a posebno je zapažena Kate Beckinsale, danas svjetska filmska zvijezda najpoznatija po ulogama u "Posljednjim danima diska", "Pearl Harboru" te "Underworldu 1 i 2", no u ono doba dobro poznata uglavnom samo u Ujedinjenom Kraljevstvu. Riječ je o inteligentnom i zabavnom ostvarenju.

Amerikanac Dylan i Britanac Jez odrasli su u sirotištu i kao djeca sanjali da će jednog dana posjedovati vlastitu raskošnu kuću. Kad su odrasli, udružili su se s namjerom varanja bogatih klijenata i stjecanja imutka kojim će ostvariti djetinje snove.

Potrebno im je dva milijuna funta, a kako bi došli do te svote angažiraju kao asistenticu privlačnu Georgie koja je isprva nesvjesna njihovih prevarantskih planova. Kad shvati njihove namjere, prihvati ih jer je uvjerena kako će oni novcem stečenim otvoriti sirotište odnosno dom za hendikepirane osobe. Uz to se s vremenom zbliži s Jezom.


Komentari (1)

Foto