Dan kad se vraćaju poniji (2000)

THE DAY THE PONIES COME BACK (Originalni naziv)

drama

Mladi francuz odlazi u New York kako bi pomogao poslovnom partneru i pronašao svog oca

 
Režija: Jerry Schatzberg
Scenarij: Jerry Schatzberg, Robert Cea
Uloge: Guillaume Canet, Burt Young, Monica Trombetta, Nick Sandow, Jay Rivera, ...

Filmografija

Nakon što se proslavio kao fotograf, američki redatelj i scenarist Jerry Schatzberg stekao je ugled originalnog autora čije su filmove osobito dobro prihvaćali u Europi. Osvojivši filmom "Scarecrow" Zlatnu palmu 1973., Schatzberg je tijekom desetljeća upravo u Cannesu postizao svoje najveće uspjehe pa ne čudi da je ostvario izvrsne kontakte s francuskim filmašima i producentima.Film je 2000. prikazan u službenoj konkurenciji međunarodnog festivala u Montrealu.

Mladi Francuz Daniel Moulin (G. Canet) stručnjak je za duhačka glazbala kojega prijatelj Paul DeCruccio (T. Lo Bianco) pozove da hitno dođe u New York kako bi mu pomogao u poslu. Teško se odluči za put u SAD, ali ipak pristane pomoći poslovnom partneru.

Posjet Bronxu nadahne ga da pokuša pronaći svog oca kojega nikad nije upoznao. Naime, Danielov je otac Amerikanac napustio njegovu majku nakon kratkotrajne veze te ga mladić nikad nije vidio. Nastojeći doći do oca, Daniel stupi u vezu s izvjesnim Johnom Stollerom (B. Young) koji možda ima ključne informacije.

 


Komentari (0)

Foto