Petorka (1995)

GONIN (Originalni naziv)

akcija drama kriminalistički

Petero ljudi pokušava problem riješiti na najgori način i time sami sebe osude na smrt

 
Režija: Takashi Ishii
Scenarij: Takashi Ishii
Uloge: Koichi Sato, Masariho Motoki, Jinpachi Nezu, Kippei Shina, Naoto Takenaka...

Filmografija

"Petorka" akcijska kriminalistička drama stekla je odmah kultni status među svjetskim filmoljupcima. Snimio ju je japanski scenarist i redatelj Takashi Ishii (Love Hotel, Freezer). Klasičnu i u biti banalnu priču o očajnim amaterima koji pokušavaju opljačkati ubojito učinkovite profesionalce.Film je uspješno predstavljen na nizu međunarodnih B festivala te doživio i nastavak.

Mikhiko Bandai (K. Sato) je vlasnik disko kluba čiji su poslovi krenuli nizbrdo zbog recesije u japanskome gospodarstvu. Pritišću ga dobavljači, ali to i nije neki problem u usporedbi s neplaćenim reketom lokalnim yakuzama. Pada mu na pamet da bi novac mogao namaknuti pljačkom svojih najpogibeljnijih vjerovnika.

Okuplja ekipu još očajnijih od njega u kojoj su lijepa prostitutka Masahiro Motoki (J. Mitsuya), otpušteni policajac Kaname Hizu (J. Nezu), neuravnoteženi činovnik Shohei Ogiwara (N. Takenaka) i tajlandski svodnik Jimmy (K. Shiina). Pothvat završava tragično jer opljačkani yakuza angažira dvojicu profesionalnih ubojica, Ichira Kyoyu (T. Kitano) i Kazuma Shibatu (K. Kimaura), koji nikada ne promašuju.

 


Komentari (0)

Foto