Beauty shop (2005)

BEAUTY SHOP (Originalni naziv)

komedija

Ogorčena frizerka otvaranjem novog salona dobije i skupinu tvrdoglavih brbljavih frizera

 
Režija: Bille Woodruff
Scenarij: Elizabeth Hunter, Kate Lanier
Uloge: Queen Latifah, Alicia Silverstone, Kevin Bacon, Andie MacDowell, ...

Filmografija

Film "Brijači", koji je do sada doživio jedan nastavak postao je projekt koji je došao i do svojevrsnog spin-offa, u kojem je Queen Latifah preuzela glavnu riječ, a i škare. Njezina prisutnost i odlična gluma u nastavku "Brijača" očito je bila dobar preduvjet za snimanje.

Queen Latifah i njezin lik iz popularnog filma "Brijači" dobili su vlastitu komediju, a s njom i pripadajući salon ljepote koji je pun neobičnih likova više željnih razgovora nego nove frizure. Ako mislite da je samo riječ o još jednom nastavku uspješnog filma, grdno se varate jer žene koje šamponiraju i otvoreno razgovaraju o koječemu, nasmijat će vas do suza.

Gina Norris (Queen Latifah) više ne radi u brijačnici u Chicagu, već u sunčanoj Atlanti gdje njezina kćer Vanessa (Paige Hurd) upisuje privatnu glazbenu školu. Zapošljava se u otmjenom frizerskom salonu gdje nailazi na sebičnog i samoljubivog šefa Jorgea (Kevin Bacon) koji preuzima zasluge za njezin rad. Razočarana Gina napušta salon s namjerom otvaranja vlastitog. U tome joj pomaže Lynn (Alicia Silvestrone), djevojka za šamponiranje s kojom je radila kod bivšeg gazde. Kupuje neugledni, zapušteni salon za uljepšavanje, a s njime i skupinu tvrdoglavih, prekaljenih frizera stare škole i živopisne stalne mušterije. Tamo će nuditi malo drukčiju uslugu, a i neke njezine klijentice će je slijediti, shvaćajući da malo dobrog starog duha nadoknađuje nedostatak velikog parkinga ili snobovske prezauzetosti u prvome salonu u kojemu je Gina radila. U novoj sredini upoznaje električara i vještog pijanista Joea (Djimon Hounsou) na kojeg baca oko.

Film nudi ležernu zabavu s povremenim dramatičnim trenucima od koje se gledatelji  osjećaju bolje, a koja uključuje uspjeh malih ljudi u velikome svijetu zločestih. Woodrofova komedija se, uz mnoge filmske zvijezde koje glume u filmu, drži uspješne formule "Brijača", međutim, istovremeno je dovoljno različita da zainteresira publiku koja je odgledala spomenuti film.


Komentari (0)

Foto