Broj 23 (2007)

The Number 23 (Originalni naziv)

triler drama

Walter Sparrow postane opsjednut tajanstvenom novelom koja ga podsjeća na njegov život

 
Režija: Joel Schumacher
Scenarij: Fernley Phillips
Uloge: Jim Carrey, Virginia Madsen, Logan Lerman, Danny Huston, Lynn Collins

Filmografija

Jim Carrey, glumac poznat po urnebesnim komedijama, znatno je odstupio od svojih klasičnih uloga u ovom napetom trileru redatelja Joela Schumachera ("A Time to Kill", "Phone Booth"). Vukući inspiraciju iz numerologije i misterija broja 23 film nam priča o slučajnosti i prošlosti koju je ponekad najbolje zakopati.

Uvlačeći se u mračnu opsesiju brojem 23, Walter Sparrow (Jim Carrey) pretvara svoj nekad idiličan život u pakao psihološkog mučenja koje može u smrt odvesti i njega i njegove najmilije. Sve počinje zagonetnim romanom Broj 23 koji se ne usuđuje odložiti. Walter je prisiljen otkriti tajne iz svoje prošlosti prije negoli krene u budućnost sa svojom ženom, Agathom (Virginia Madsen) i sinom tinejdžerom, Robinom (Logan Lerman).

Roman koji je Walteru za rođendan poklonila Agatha, opisuje jezivo misteriozno ubojstvo koje kao da preslikava Walterov život na mračan i neobuzdan način. Život glavnog junaka knjige, mračna detektiva Fingerlinga (kojega također glumi Carrey), prepun je trenutaka koji odgovaraju događajima iz Walterova života. Kako svijet iz knjige oživljava, Walter postaje opsjednut najstrašnijim i najevokativnijim dijelom knjige: Fingerlingovom opsesijom skrivenom moći broja 23.

Ova opsesija izlazi iz knjige i počinje kontrolirati Waltera. Svagdje u svome životu vidi taj broj i postaje uvjeren da je predodređen da počini strašan zločin kao i Fingerling – ubojstvo. Progone ga noćne more i u njima naslućuje i groznu sudbinu koja bi mogla snaći njegovu ženu i obiteljskog prijatelja Isaaca Frencha (Danny Huston), zbog čega Walter kreće u očajnički pohod – da pronikne u tajne knjige.  Ako uspije otkriti moći koje se kriju iza broja 23, možda će uspjeti promijeniti svoju budućnost.


Komentari (7)

Foto