Ljubav u doba novca (2002)

LOVE IN THE TIME OF MONEY (Originalni naziv)

komedija drama

Nesretnih ljudi koji u vremenu otuđenja i dominacije materijalnog tragaju za ljubavlju

 
Režija: Peter Mattei
Scenarij: Peter Mattei
Uloge: Steve Buscemi, Rosario Dawson, Carol Kane, Michael Imperioli, Vera Farmiga...

Filmografija

Realiziran uz pomoć Sundance instituta i uz suproducentski nadzor glasovitog oskarovca Roberta Redforda (Žalac, Butch Cassidy i Sundance Kid, Moja Afrika, Šaptač konjima), te snimljen vrlo skromnim novčanim sredstvima, digitalnom kamerom i za samo 23 dana, debitantsko ostvarenje scenarista i redatelja Petera Matteija uspjela je romantična art drama temeljena na kazališnom komadu austrijskog dramatičara Arthura Schnitzlera, prema čijem je djelu Die Traumnovelle Stanley Kubrick snimio svoj posljednji film "Oči širom zatvorene".

Dok na ulicama njujorškog predgrađa prvi put pokušava nešto zaraditi kao prostitutka, Greta (V. Farmiga) svog prvog klijenta pronađe u dizajneru interijera i građevinaru Eddieju Iovineu (D. Lambardozzi), koji joj ne plati uslugu. Među Eddiejevim klijentima je i bogata i privlačna Ellen Walker (J. Hennessy), supruga egoističnog Roberta (M. Gets).

Priznavši Eddieju da je već dugo nesretna u braku, Ellen ga uspije privoljeti na seks. Eddie je te noći, poslije grubog odnosa prema prostitutki, zaključio da je loš čovjek i da bi se želio promijeniti. Kad tijekom večere pred gostima Ellen namjerno uvrijedi Roberta, supružnici si konačno otvoreno priznaju da im je brak već odavno u krizi i da žele upoznati nove ljude. Robert je prikriveni homoseksualac nesretno zaljubljen u slikara Martina Kunklea (S. Buscemi), koji odbije Robertov pokušaj poljupca.

Pomalo i sam nesiguran u svoju seksualnu orijentaciju, Martin jedne večeri u gradskoj galeriji ugleda atraktivnu Annu (R. Dawson), koju pokuša nagovoriti da mu bude model. Isprva odbivši prijedlog, Anna ipak dođe u njegov stan i shvati da ju Martin privlači. Međutim, time ugrožava svoju vezu s Nickom (A. Grenier), mirnim mladićem koji ju izuzetno voli.

 


Komentari (0)

Foto