Nemoguća misija 3 (2006)

Mission: Impossible 3 (Originalni naziv)

akcija triler avantura

Tajni agent E. Hunt (T. Crusie) suprotstavlja se sadističkom trgovcu oružjem

 
Režija: J.J. Abrams
Scenarij: Alex Kurtzman, Roberto Orci
Uloge: Tom Cruise, Philip Seymour Hoffman, Ving Rhames, Keri Russell, ...

Filmografija

Tom Cruise se vraća kao tajni agent Ethan Hunt u spektaklu "Nemoguća misija 3", adrenalinskom akcijskom trileru u kojem se Hunt se susreće sa svojim dosad najopakijim neprijateljem Owenom Davianom (dobitnik nagrade Oscar Philip Seymour Hoffman), međunarodnim trgovcem oružjem i informacijama koji ne poznaje žaljenje i ne posjeduje savjest!

Daleko od nemogućih misija i smrtonosnih akcija, bivši tajni agent Ethan Hunt (Tom Cruise) započeo je novo poglavlje u svom životu - pronašao je srodnu dušu (Michelle Monaghan) i ostao prisutan u IMF-u kao mentor novih agenata. No kada za vrijeme misije nestane jedna od njegovih štićenica (Keri Russell), Huntu je vraćen status aktivnog agenta i dan zadatak okupljanja starog tima te pronalaska otete agentice. Slijedi napeta potraga za Owenom Davianom (Philip Seymour Hoffman), opasnim međunarodnim trgovcem oružjem. Bezosjećajni Davian ubija agenticu i povisuje ulog otevši Huntovu zaručnicu. Suočen s jednim od najopasnijih zločinaca ikad, Hunt mora spasiti život voljene žene i svijeta u još jednoj nemogućoj misiji koja je kombinacija neviđenih eksplozija i spektakularnih potjera po ulicama Berlina, Vatikana, Napulja i Šangaja. Treći dio popularne "M:I" franšize potpisao je i treći redatelj. Nakon legendarnog Briana De Palme, koji je režirao prvi dio, i stilski nešto drugačijeg nastavka Johna Wooa, režiju trećeg dijela potpisuje J.J. Abrams ("Izgubljeni", "Alias", "Felicity") koji je promijenio pristup franšizi. Tako Abrams veći fokus stavlja na likove, odnose među njima i na emocionalne vrijednosti. Osim toga, istražuje drugu stranu karaktera Ethana Hunta, čiji je lik iz temelja preoblikovan te je u prvi plan stavljen njegov privatni život. No ništa od toga ne događa se nauštrb akcije koja je i dalje glavna snaga filma.
Hrabri Tom Cruise i u ovom je nastavku većinu opasnih scena odlučio izvesti bez pomoći kaskadera, pa se za snimanje pripremao mjesecima. U ulozi glavnog negativca gledamo oskarovca Philipa Seymoura Hoffmana, a manju ulogu odigrala je i Keri Russell, slavna Felicity iz istoimene serije. Estetskom dojmu svakako pridonose atraktivne lokacije na kojima je film sniman, (između ostalog i u domu samog redatelja), kao i nevjerojatni dosezi vrhunskih kompjuterskih animacija kojima su stvoreni fantastični specijalni efekti.

Komentari (0)

Foto