Oh, kakve li sramote (2004)

A DIRTY SHAME (Originalni naziv)

komedija

Uštogljena srednjovječna žena nakon udarca u glavu pretvara se u ludu ovisnicu o seksu

 
Režija: John Waters
Scenarij: John Waters
Uloge: Tracey Ullman, Johnny Knoxville, Chris Isaak, Selma Blair, ...

Filmografija

Malo je koji američki redatelj šokirao i nervirao politički korektnu filmsku scenu kao što je to radio legendarni John Waters, u filmovima kao što su "Pink Flamingos", "Lak za kosu". "Oh, kakve li sramote" jedan je od njegovih manje poznatih i manje napadanih naslova, ali koji autorovu poetiku predstavlja na najbolji mogući način. Film o buđenju seksualne želje kod dotad nezainteresirane žene obiluje prepoznatljivim Watersovim motivima i postupcima. Jednaku pažnju pridaje neočekivanim i pomalo ljigavim scenama, koliko i detaljnom raskrinkavanju licemjerja američke srednje klase.

Nakon što Sylvia Stickles (Tracey Ullman), vlasnica dućana u radničkom predgrađu Baltimorea, doživi potres mozga, dolazi do drastične promjene u njezinome seksualnom životu. Od žene koja mrzi seks i u njemu ne vidi ništa primamljivo, Slyvia postaje prava seksualna ovisnica, čiji se apetiti gotovo ne mogu zasititi. Njezin muž Vaughn (Chris Isaak) ispočetka je time oduševljen, ali kasnije postaje frustriran jer više ne uspijeva pratiti svoju suprugu. Sylvia zato postaje sljedbenica seksualnog iscjelitelja Ray-Raya Perkinsa (Johnny Knoxville), njegova dvanaesta apostolka seksa na putovanju prema užitku i orgazmu.

Uz sjajnu Tracey Ullman u glavnoj ulozi, u filmu, među ostalima, gledamo i jackassovca Johnnyja Knoxvillea te kultnog rokera Chrisa Isaaka.

 


Komentari (0)

Foto