Policajci i prijatelji (2008)

Would Be Kings (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Policijska korupcija prijeti obiteljskim odnosima dvaju rođaka

 
Režija: David Wellington
Scenarij: Tassie Cameron, Esta Spalding
Uloge: Robert Forster, Currie Graham, Natasha Henstridge, Ben Bass, Joris Jarsky

Filmografija

Dva muškaraca, i policijska veterana, iznenada su uvučena u aferu koja ih može koštati i karijere i obitelji. Sve opasnija situacija u kojoj se nalazi će prisilit jednoga od njih da proispita svoju vjernost.

Patrick Lehane (Currie Graham) i Jamie Collins (Ben Bass) su rođaci, najbolji prijatelji i, što je najvažnije, policajci. Njihov odnos komplicira činjenica da je Patrick, istražitelj koji sve radi prema pravilima i očajnički priželjkuje unapređenje, ujedno i Jamiev nadređeni. Jamie je sve, samo ne policajac koji radi prema propisima. Uvijek ih krši, a istodobno je i ovisnik o drogi.

Njihove se obiteljske veze raspliću kad je Jamie prisiljen počistiti stvari za sobom, a Patrick je uvučen u sumnjive policijske poslove – koji dovode ne samo do pranja prljavog novca, nego i do ubojstva. Istodobno, Patrickova nezadovoljna žena Diana (Natasha Henstridge) propitkuje njihov brak, a njihova kći (Clare Stone) uvaljuje se u nevolje. Sad kad je Patrick uvučen u kriminalna djela, Jamie mora odlučiti komu je odan – obitelji ili pravu? Na kraju, odluke koje donose ova dva čovjeka odredit će njihove sudbine. 


Komentari (0)

Foto