Velika zemlja malenih (1987)

THE GREAT LAND OF SMALL (Originalni naziv)

obiteljski fantastika

Brat i sestra uđu u tajanstvenu zemlju patuljaka gdje se sukobljavaju sa zlim silama

 
Režija: Vojtech Jasny
Scenarij: David Sigmund
Uloge: Karen Elkin, Michael Blouin, Michael J. Anderson, Ken Roberts, ...

Filmografija

"Velika zemlja malenih" peti je izdanak serijala obiteljskih filmova kanadskog producenta Rocka Demersa i njegove produkcijske kompanije La Fête, serijala nazvanog Tales for All (Priče za sve). Na nekim od tih filmova kreativni suradnik bio je i jedan od najistaknutijih čehoslovačkih sineasta šezdesetih, u Cannesu i na drugim prestižnim festivalima nagrađivani Vojtech Jasny koji ovaj film potpisuje redateljski.Film je bio nominiran za nagradu Genie (kanadska varijanta Oscara) u četiri kategorije - za najbolju fotografiju, scenografiju, kostimografiju i izvornu pjesmu.

Jenny i njezin brat David odlaze sa svojom samohranom majkom k baki i djedu, koji žive u šumskom ruralnom području. Tu će upoznati patuljka Fritza, kojem je noć prije lokalni moćnik i krivolovac Flannigan ukrao čarobni zlatni prah.

Fritz živi u kraljevstvu s one strane duge, a kako se sad tamo ne može vratiti jer duga je već nestala, Jenny i David mu pruže utočište u kući svoje bake i djeda, da bi ih sutradan, u bijegu pred Flanniganom i njegovim ljudima, Fritz poveo u svoje kraljevstvo - Veliku zemlju malenih.

 


Komentari (0)

Foto