Tajni rječnik (2003)

The Sleeping Dictionary (Originalni naziv)

drama romantika

Mladi Englez u dalekoj koloniji zaljubljuje se u lokalnu djevojku

 
Režija: Guy Jenkin
Scenarij: Guy Jenkin
Uloge: Jessica Alba, Brenda Blethyn, Hugh Dancy, Bob Hoskins, ...

Filmografija

Smješten u '30-e godine, u udaljenu prašumu Bornea, Tajni rječnik priča priču o burnoj i zaboravljenoj ljubavnoj vezi između mladog Engleza i prekrasne pripadnice plemena.

John Truscott (Hugh Dancy) prihvati posao u britanskoj koloniji Sarawak u Maleziji i na usluzi mu je sluškinja domorotkinja, Selima (Jessica Alba). Osim što ga uči svom jeziku, prelijepa Selima dijelu s Johnom i krevet. Taj običaj budno prati Johnov nadređeni, Henry Bullard (Bob Hoskins) i njegova žena Aggie (Brenda Blethyn), koji se brinu da ne dođe do romantičnog povezivanja. Kad se John i Selima strastveno zaljube, kolonijalne vlasti i domoroci okreću se protiv njih i pokreću niz događaja koji stavljaju odlučnost para na kušnju.

Glavna glumica u filmu "Tajni rječnik", Jessica Alba glasi za jednu od najseksipilnijih žena na svijetu. To potvrđuju prva mjesta u norveškom izdanju časopisa FHM za najseksi  ženu 2006. te 2007. godine  u latvijskom izdanju istog časopisa . Victoria's Secret ju je proglasio 'Najseksi poznatom ženom' 2007. godine. Film je osvojio četiri DVDX nagrade, a nominiran je u još šest kategorija  iste nagrade.

 


Komentari (1)

Foto