Na prvi pogled (1999)

AT FIRST SIGHT (Originalni naziv)

romantika

Amy se zaljubljuje u slijepog masera koji joj otkriva sasvim novi svijet koji se osluškuje

 
Režija: Irwin Winkler
Scenarij: Oliver Sacks, Steve Levitt
Uloge: Val Kilmer, Mira Sorvino, Kelly McGillis, Steven Weber, Bruce Davison, ...

Filmografija

Romantična drama Irwina Winklera, "Na prvi pogled", snimljena prema stvarnom događaju, privući će gledatelje koji vole ljubavne priče s neizvjesnim krajem. Jamstvo su dobre glume oskarovka Mira Sorvino, specijalizirana za karakterne uloge, i Val Kilmer, jedan od ponajboljih glumaca svoje generacije s mnoštvom uspješnih hitova u svojoj biografiji.

Znanost mu je podarila vid, a Mira Sorvino mu je otvorila oči. U ovoj romantičnoj drami o maseru koji vraća vid, a potom ga ponovno gubi spoznajemo pravo značenje ljubavi.Amy (Mira Sorvino) odgovorna je arhitektica koja je pod stresom zbog svog napornog i iscrpljujućeg posla.

Odlazi na odmor u gradić gdje upoznaje Virgila (Val Kilmer), slijepog masera koji živi jednostavnim i mirnim životom. Uskoro se zaljubljuje u šarmantnog Virgila i otkriva njegov čudovit svijet, viđen sasvim drukčijim čulima. On joj otkriva jedan sasvim novi svijet koji prije nije naslućivala ni poznavala, koji se ne promatra očima, već se osluškuje duhom.

Amy istražuje kako Virgilu vratiti vid i uskoro ga odvodi u bolnicu na operaciju gdje mu doktor Charles Aaron (Bruce Davidson) vraća vid. Virgil ubrzo spoznaje da ono što je vidljivo očima nije ono što je doživljavao dok je bio slijep. Težak put na kojem Virgil mora prihvatiti pojavni svijet prekida njegovo ponovno slijepilo, a veza dvoje ljubavnika je na kušnji.


Komentari (0)

Foto