Afera "Gencom" (1999)

Fugitive Mind (Originalni naziv)

akcija sf

Inženjer kreće u borbu protiv tvrtke koja ga je protiv njegove volje učinila ubojicom

 
Režija: Fred Olen Ray
Scenarij: Sean McGinly, Tripp Reed
Uloge: Michael Dudikoff, Michele Greene, Heather Langenkamp, David Hedison, ...

Filmografija

Ako negdje vidite ime Freda Olena Raya, odmah znate da možete očekivati brzopoteznu zabavu, pomalo zaboravljena glumačka imena i pregršt štosova koji ne štede baš nikoga. Zadnjih četvrt stoljeća Olen Ray snima niskobudžetne filmove, od kojih su najpoznatiji "Hollywood Chainsaw Hookers" i "Dinosaur Island", a u povijest filma ušao je kao jedan od najproduktivnijih američkih redatelja.

Hičkokovske jednostavnosti i otkačenosti kultnog filma, "Afera Gencom" donosi priču o jednom posve običnom čovjeku, koji otkrije kako su ga poslodavci iskorištavali – i to na daleko gore načine od neplaćanja prekovremenih sati.

Robert Dean (Michael Dudikoff) zaposlen je kao inženjer u multinacionalnoj tvrtki visoke tehnologije, "Gencom". Ugodan svakodnevni obiteljski život urušava se pod Deanovim nogama kada on izgubi sjećanje na proteklo vrijeme. U potrazi za odgovorima, Dean otkriva najšokantnije moguće objašnjenje za svoju amneziju: tvrtka "Gencom" programirala ga je i, protiv njegove volje, učinila ga ubojicom. Jednom kada se riješi nepoželjnih, Dean zaboravlja stravične zločine koje je počinio. Sa znanjem da je krv nedužnih upravo na njegovim rukama, Dean kreće u borbu protiv velike korporacije...

U "Aferi 'Gencom'" pojavljuje se standardno zanimljivi Michael Dudikoff, no tu su i zvijezda "Zakona u Los Angelesu", lijepa Michele Greene te glavni lik kultne "Strave u ulici Brijestova", uvijek intrigantna Heather Langenkamp.

 


Komentari (0)

Foto