Smrtonosna zapovijed (1997)

Executive Target (Originalni naziv)

akcija kriminalistički avantura

Bivši kaskader na odsluženju zatvorske kazne biva uvučen u otmicu američkog predsjednika

 
Režija: Joseph Merhi
Scenarij: Dayton Callie, Jacobsen Hart
Uloge: Michael Madsen, Roy Scheider, Keith David, Angie Everhart, Dayton Callie, ...

Filmografija

Iako filmovi poput "Brzine" i "Hridi" nude besprijekorne produkcijske vrijednosti, mali filmovi poput "Smrtonosne zapovijedi" nude šarm koji se ne može kupiti milijunskim iznosima. Neprekidne akcijske scene koje ni po čemu ne zaostaju za najskupljim holivudskim hitovima i žestok ritam radnje zabavit će vas i možda navesti da pripazite na slične akcijske poslastice!

Nakon zahuktale početne sekvence, "Smrtonosna zapovijed" ne usporava niti sekunde! Priča o odbjeglom kaskaderu koji ne želi biti umješan u otmicu američkog predsjednika vrlo je jednostavne radnje, ali briljantnih akcijskih prizora. Počevši od Michaela Madsena i legendarnog Roya Scheidera, te strastvene Angie Everhart, "Smrtonosna zapovijed" vrhunski je predstavnik B-filma!

Nick James (Michael Madsen) bivši je kaskader i vozač automobila na odsluženju zatvorske kazne. Uvjeren kako će bez problema izdržati još jednu godinu u zatvoru i početi novi život, Nick je šokiran napadom na vozilo za transport zatvorenika. Nepoznati kriminalci nemilosrdno se rješavaju svih svjedoka, a Nick ipak uspijeva pobjeći, iako je jasno kako su ubojice tražile upravo njega. Saznavši da mu je žena kidnapirana, Nicku ne preostaje ništa drugo nego suočiti se s vođom nasilnika, opasnim Lamarom (Keith David). Uskoro se ispostavlja kako je glavni plan kriminalaca otmica američkog predsjednika (Roy Scheider)...


Komentari (0)

Foto