Boja ljubavi (2000)

THE COLOR OF LOVE: JACEY'S STORY (Originalni naziv)

drama

Dirljiva priča o maloj djevojčici i predrasudama prema ljudima druge boje kože

 
Režija: Sheldon Larry
Scenarij: Nancey Silvers
Uloge: Gena Rowlands, Louis Gossett Jr., Penny Fuller, Stella Parton, Helen Floys...

Filmografija

Crno jest crno, a bijelo jest bijelo, ali svijet i život nikako nisu i nikad ne smiju biti crno-bijeli, poručuje nam ova dirljiva drama o nepredvidljivim putovima sudbine.Redatelj Sheldon Larry u 'Boji ljubavi' ostvario je dramu gorko-slatkog okusa života samog, a malena Penny Bae Bridges u naslovnoj ulozi malene Jacey jednostavno razoružava....

Kada joj otuđena kćer bude ubijena u automobilskoj nesreći, Georgia (Gena Rowlands), uglađena južnjakinja, sazna kako je bila udana za crnog čovjeka, također poginulog, te da je iza njih ostala šestogodišnja djevojčica. Željna upoznati svoju unuku i pomoći joj, Georgia je prima sebi, u gradić koji vrvi predrasudama prema ljudima druge boje kože. Baka i unuka zbližavaju se svaki dan, ali njihovoj vezi priprijeti dolazak Loua (Louis Gossett Jr.), djevojčičinoga crnog djeda, također punog predrasuda. No, svađe oko toga kome će na kraju pripasti malena Jacey (Penny Bae Bridges) ubrzo će se pretvoriti u međusobno razumijevanje i povjerenje, sve u dobrobit unuke.

Čak i u moderno današnje vrijeme, u pojedinim krajevima Amerike rasna netrpeljivost još je itekako na snazi, što ovaj dirljiv, topao film o potrebama rasnog suživota čini iznimno uvjerljivim i dobrodošlim. Sukob dvaju suprotstavljenih svjetova, oličenih u ulogama doajena Gene Rowlands i Louisa Gossetta Jr.-a, prikazan je kao nelogičan i opasan, a ponuđena alternativa zajedništva, prijateljstva i obitelji put kojim bi svi morali težiti.


Komentari (0)

Foto