Pakleni red (2003)

THE SIN EATER (Originalni naziv)

akcija triler horror

Mladi svećenik tijekom istrage smrti svoga mentora otkriva istinu o okultnom tajnom redu

 
Režija: Brian Helgeland
Scenarij: Brian Helgeland
Uloge: Heath Ledger, Shannyn Sossamon, Benno Fürmann, Mark Addy, Peter Weller, ...

Filmografija

Naslov filma odnosi se na drevni red svećenika koji bi jeli meso s ljudskog leša kako bi na sebe preuzeli grijehe mrtvih, a ove odriješili tih grijeha. U filmu, takva se pojava ponovno javlja u suvremenome Rimu, a prikazano je kako grijeh napušta ljudsko tijelo. Pakleni red često je uspoređivan s filmovima na temu kršćanske mistike u kojima su glavni protagonisti svećenici i njihovi pomagači, poput "Izgubljenih duša" i "Stigmata", ali i kultnog "Egzorcista".

Svaka duša ima svoju cijenu, a iza maske dobra, skriva se lice zla. Mladog svećenika šalju u Rim da istraži smrt svojeg mentora i otkriva strašnu istinu o drevnom okultnom redu. Hoće li spasiti svoju dušu ili će je pakleni red uništiti?

Alex Bermier (Heath Ledger) i Mark Addy (Thomass Garrett) posljednji su pripadnici nekonvencionalnog svećeničkog reda po imenu karolinganci. Odlaze u Rim istražiti neobične okolnosti smrti njihovog mentora. Pomaže im djevojka Mara (Shannon Sossemon) s kojom je Alex imao vezu u prošlosti.

Potraga ga odvodi do Sin Eatera, ključne figure misterioznog i drevnog reda. Njegova besmrtna uloga je da, igrajući se Boga na zemlji, oprašta grijehe mimo crkvenih sakramenata.


Komentari (0)

Foto