Neustrašivi (2006)

FEARLESS / Huo Yuan Jia (Originalni naziv)

akcija drama biografski

Film o životu Hua Yuan Jie, jednoga od najpoznatijih kineskih majstora borilačkih vještina

 
Režija: Ronny Yu
Scenarij: Chris Chow, Chi-long To, Christine To
Uloge: Jet Li, Shido Nakamura, Betty Sun, Yong Dong, Nathan Jones, Brandon Rhea...

Filmografija

"Neustrašivi" akcijski film kineskoga redatelja Ronnyja Yua (najpoznatijega po hororima Freddy vs. Jason i Chucky's Bride), izvrsno je režiran film čija je tema život jednoga od najpoznatijih kineskih majstora borilačkih vještina, Hua Yuan Jie (1868.-1910.), borca koji je unaprijedio borbene discipline i koji je, već u svoje vrijeme, zadobio gotovo mitski status među svojim sunarodnjacima.Ulogu legendarnoga borca sjajno je odigrao Jet Li poznati kineski glumac i, također, majstor borilačkih vještina.

Na vrhuncu uspjeha i slave, majstor istočnjačkih borilačkih vještina Huo Yuan Jia (J. Li) prisjeća se svojega djetinjstva: još kao dječak, bio je očaran borbenošću i vještinama svojega oca, također poznatoga majstora Hua Endija.

Kako je dječak bio astmatičar, otac ga nije želio podučavati svojemu nauku, no, potaknut velikom željom da postane kao on, mali je Huo sam počeo trenirati, krišom promatrajući oca i njegove borce.Jedne večeri, njegov otac pogine dopustivši da ga protivnik rani, kako bi mu poštedio život. Zaklevši se da će osvetiti oca, Huo Yuan Jia sasvim se posveti misiji i postane najbolji majstor u Tianjinu, rodnoj kineskoj pokrajini, a potom i šire...

 


Komentari (0)

Foto