Farma smijeha (1988)

FUNNY FARM (Originalni naziv)

komedija

Što se dogodi kada san o seoskoj idili iznenada postane noćna mora?

 
Režija: George Roy Hill
Scenarij: Jeffrey Boam
Uloge: Chevy Chase, Madolyn Smith, Joseph Maher, Jack Gilpin, Brad Sullivan, ...

Filmografija

Posljednji film u karijeri američkog redatelja nagrađenog Oscarom Georgea Roya Hilla.To je lepršava komedija "Funny Farm" koju je Hill snimio točno prije dvadeset godina nakon čega se posvetio sveučilišnoj karijeri na Yaleu gdje je predavao scensku umjetnost. Film je nastao prema djelu Jaya Cronleyja, dok je tekst za veliki ekran prilagodio jedan od najtraženijih hollywoodskih scenarista Jeffrey Boam.U glavnim su ulogama dobitnik Emmyja i jedan od najpopularnijih američkih komičara posljednjih nekoliko desetljeća C. Chase i M. Smith.

Andy Farmer (C. Chase) uspješni je sportski novinar koji je shvatio da je pravi trenutak da promijeni svoju životnu i profesionalnu svakodnevicu. Stoga sa suprugom Elizabeth (M. Smith) kupi farmu u Vermontu te se na nju preseli kako bi u idiličnoj prirodi daleko od gradske vreve napokon započeo rad na svom romanu "The Big Heist".
Premda sretni i uzbuđeni zbog selidbe Andy i Elizabeth već pri dolasku na farmu upadnu u nevolje. Kamion s njihovim stvarima kasni, Andyja skoro pregazi pomahnitali poštar, dok u dvorištu Elizabeth pronađe lijes s nečijim truplom. Uz to, Andyja počne moriti kreativna blokada, osobito kada i Elizabeth počne pisati svoju knjigu za djecu o vjevericama koja bi lako mogla postati hit.

Komentari (2)

Foto