Faraonova vojska (1995)

PHARAOH'S ARMY (Originalni naziv)

vestern

Skupina sjevernjačkih vojnika dočekana je sa neprijateljskim stavom na južnjačkoj farmi

 
Režija: Robby Henson
Scenarij: Robby Henson
Uloge: Chris Cooper, Patricia Clarkson, Kris Kristofferson, Robert Joy, ...

Filmografija

Nezavisni redatelj, producent i scenarist Robby Henson zadnjih je godina snimao isključivo horore, međutim njegov debitantski igrani film "Faraonova vojska" vestern je koji zanimljivo barata klasičnim jedinstvom vremena, prostora i radnje. Naturalistički prosede i interes za psihologizaciju otkrivaju ambicioznog autora, a koliko je scenarij bio privlačan svjedoči i pristanak na suradnju tako uglednih glumačkih imena kakva su Chris Cooperi Kris Kristofferson. Spomenimo naposljetku da je film temeljen na stvarnoj priči starca iz Kentuckyja koji je 1942. ispričao jednom etnologu kako je kao dječa

Kentucky, 1862. Vrijeme je Građanskog rata, a sjevernjački kapetan Abston dovede malu skupinu svojih ljudi na farmu južnjakinje Sarah Anders, koja živi u oskudnim uvjetima s maloljetnim sinom, dok joj je suprug na bojištu u konfederacijskoj vojsci.

Abston i njegova jedinica na farmu su došli kako bi namakli namirnice, što Sarah i njezin sin dočekaju s krajnim neprijateljstvom. Stvara se visoka tenzija, a napetost se širi i na odnose samih vojnka.

 


Komentari (0)

Foto