Nova policijska priča (2004)

NEW POLICE STORY / XIN JING CHA GU SHI (Originalni naziv)

akcija

Chan (J. Chan) napokon ima priliku osvetiti se bandi koja mu je skoro uništila život

 
Režija: Benny Chan
Scenarij: Alan Yuen
Uloge: Jackie Chan, Nicholas Tse, Charlie Young, Charlene Choi, Daniel Wu, Wang Chieh

Filmografija

Akcijski triler "Nova policijska priča" tek naslovom podsjeća na rado gledani serijal. Zaplet temeljen na uvijek intrigantnoj premisi iskupljenja uglavnom služi za nizanje bravuroznih akcijskih prizora koje je najvećim dijelom izveo sam Jackie Chan što njegovom nastupu daje dimenziju više. Efektni antagonizmi s oštricom usmjerenom prema "zlatnoj mladeži" održavaju napetost sve do spektakularne završnice na krovu zgrade u kojoj Chanovo kaskadersko majstorstvo dolazi do vrhunca. Film je vrlo dobro primljen i u honkonškim i u svjetskim kinima, a dobio je osam nominacija za filmsku nagradu Hong Ko

Viši policijski detektiv iz Hong Konga Chan Kwok-wing (J. Chan) danas je tek sjena nekad višestruko odlikovanog čuvara zakona. Svakodnevno se opija i ne može zaboraviti što mu se dogodilo na dužnosti prije godinu dana kada su mu stradali kolege u akciji hvatanja bande mladih pljačkaša za što je okrivio samoga sebe.

U međuvremenu policija nije uspjela stati na kraj objesnim kriminalcima iz bogataških obitelji predvođenim Joeom (D. Wu). Unatoč svemu Chan stane uz bok svog novog partnera Franka (N. Tse) kako bi napokon uhvatio Joea i suradnike i tako se riješio balasta prošlosti koji mu je gotovo uništio svakodnevni život.

 


Komentari (2)

Foto