Rijeka smrti (1989)

River Of Death (Originalni naziv)

avantura

Avanturist i grupa ljudi upute se u opasnu potragu za izgubljenim gradom u džungli Amazone

 
Režija: Steve Carver
Scenarij: Alistair MacLean, Andrew Deutsch
Uloge: Michael Dudikoff, Robert Vaughn, Donald Pleasence, Herbert Lom, ...

Filmografija

"River Of Death" je pustolovni film scenariste Alistaiaraa MacLeana koji je glavnu ulogu povjerio jednom od najboljih glumaca B-kategorije, Michaelu Dudikoffu. Dudikoff je u ulaozi avanturiste koji traga za izgubljenim gradom u džungli Amazone. Na opasnom putu mu se pridružuje nekolicina istomišljenika...

Opasan zločinac, vođen neonacističkim idealima (Robert Vaughn), provodi nehumane eksperimente duboko u šumama Amazone kako bi oživio "izgubljeni grad nacista", novo središte ratnih zločinaca i sljedbenika nacizma. No na putu u ostvarenju tog poremećenog plana ispriječit će mu se troje ljudi, svaki s vlastitim motivima. Bivši ratni kolega, kojega je poremećeni zločinac prevario još u doba rata, mlada žena čijeg je oca ubio, te doktor (Michael Dudikoff) koji je došao u džunglu kako bi pomogao oboljelom plemenu indijanaca koji umiru od nepoznate bolesti. Ali u ostvarenju njihovog osvetničkog plana neće im se suprotstaviti samo poremećeni um neonacista, već i sve opasnosti koje duboko u sebi skriva amazonska prašuma.
Steve Carver predstavlja nam ovu napetu avanturističku akciju, temeljenu na djelu poznatog spisatelja Alistara McLeana. Vješto kombinirajući elemente "Indiane Jonesa", "Jamesa Bonda" i uvijek zastrašujućih neonacističkih ideja, stvoren je nesvakidašnji uradak u stilu napetih akcija iz osamdesetih. U naslovnoj ulozi pratimo poznatog "Američkog ninju", Michaela Dudikoffa, koji nas neće razočarati ni ovaj put.

Komentari (0)

Foto