Copland (1997)

Cop Land (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

Nagluhi šerif mirnog gradića otkriva korupciju u vlastitim redovima

 
Režija: James Mangold
Scenarij: James Mangold
Uloge: Sylvester Stallone, Harvey Keitel, Ray Liotta, Robert De Niro, Peter Berg...

Filmografija

Nitko ne bi smio biti iznad zakona, pa čak ni zakon sam, upozorava nas sjajan policijski triler smješten u okružje korumpiranih predstavnika zakona...

Policajci su oduvijek predstavljali idole Freddyju Heflinu (Sylvester Stallone), koji zbog svoje nagluhosti nije mogao proći sistematski pregled kako bi i sam postao policijski časnik. Međutim, zbog svoje prijazne prirode, uspio je postati mjesni počasni šerif malenog okruga u New Jerseyju, u kojem živi mnogo njujorških policajaca. Kada Moe Tilden (Robert De Niro), istražitelj unutarnje kontrole, slijedeći trag korupcije u policijskim postrojbama dođe do Heflinova gradića, zatraži i njegovu pomoć. Freddy ubrzo shvaća da neki od ljudi kojima se divio, to nimalo ne zaslužuju.
Izvrstan policijski triler redatelja i scenarista Jamesa Mangolda od brojnih izdanaka svoga žanra izdvaja se, kako samom kvalitetom izvedbe, tako i scenarijem koji se ne odvija oko nadmoćnog junaka, nego oko nagluhog i, čini se, polu-kompetentnog šerifa mirnoga gradića. Akcijska legenda Sylvester Stallone ulogom je hrabrog i nepotkupljivog Freddyja Heflina pokazao kako i u svojim poznim godinama na leđima može iznijeti odličan film, ali ovaj put ne mišićima, nego sjajno odglumljenim unutarnjim previranjima čovjeka kojemu se pred očima ruši sve u što je vjerovao. Uz Stallonea, "Cop Land" se može podičiti cijelim nizom holivudskih prvoligaša kao što su veličanstveni Robert De Niro i Harvey Keitel, kultni Ray Liotta i Michael Rapaport ili ljepotice Janeane Garofalo i Annabella Sciorra.

Komentari (3)

Foto