Priča o Roxanne Pulitzer (1989)

Roxanne: The Prize Pulitzer (Originalni naziv)

drama

Pogled na jedan od najskandaloznijih razvoda osamdesetih

 
Režija: Richard A. Colla
Scenarij: Roxanne Pulitzer, Cathy Maxa
Uloge: Perry King, Courteney Cox, Betsy Russell, Sondra Blake

Filmografija

Ova prljava, ali i istinita priča o braku i razvodu Herberta i Roxanne Pulitzer nastala je prema Roxanninoj autobiografiji. U jednoj od glavnih uloga se nalazi i zvijezda serije "Friends", Courteney Cox.

Mlada Roxanne Ulrich (C. Phillips) ne može zadržati nijedan posao. Ambicija joj je da postane glumica. Kad s bratom ode na poslovni razgovor s medijskim magnatom Herbertom Pulitzerom (P. King), zbog njezine nespretnosti posao bi začas propao da Pulitzeru nije zapela za oko privlačna mlada plavuša. Vjenčaju se vrlo brzo. Visoko društvo oko Pulitzera ne prihvaća lako društveno nepriznatu, siromašnu djevojku neizbrušenih manira. No, Herbert nikamo ne ide bez svoje mlade žene. Zaljubljenom paru samo je jedna tema predmet spora: Roxanne želi imati djecu, a Herberta, koji već ima odraslu kćer, djeca više ne zanimaju. Kad Roxanne kaže da će se u tom slučaju rastati, on popusti, ali je natjera da obeća da će imati samo jedno dijete. Roxanne sva sretna obeća, no slučaj je htio da zanese i rodi blizance. Nakon rođenja dječačića Maca i Zaca čini joj se da se ponašanje njezinog muža promijenilo. Nakon nekog vremena Herbert podnosi zahtjev za razvod braka, a kao razlog navodi nevjeru i drogiranje. Sud djecu dodjeljuje ocu, ali Roxanne ne odustaje od borbe da ih dobije...
Glumica Roxanne Renckens Pulitzer postala je poznata početkom osamdesetih godina zbog svog skandaloznog razvoda od novinskog magnata Herberta Pulitzera. To je bio njezin drugi brak. Kasnije se udavala još četiri puta. Uz glumačku karijeru ima i književnu. Osim autobiografije Prize Pulitzer, napisala je romane Twins, Façade i The Palm Beach Story. Film opisuje događaje onako kako ih je ona doživjela, ili bar opisala, naime, ona je nevina žrtva. Oni koji su poznavali društvo u kojemu se kretala kažu da mlada Roxanne nije imala nikakve izglede da ikada budu na njezinoj strani. S druge strane, nesumnjivo je bila istina i ono za što ju je optuživao muž, bogati zavodnik koji je mladu i naivnu Roxanne lako naviknuo na kokainske orgije i druge oblike zabave visokog društva.

Komentari (0)

Foto