Zamka za snove (2003)

Dreamcatcher (Originalni naziv)

triler drama sf

Prijatelji sa nadnaravnim moćima pokušavaju spasiti svijet od zla kakvo još nije viđeno

 
Režija: Lawrence Kasdan
Scenarij: William Goldman, Stephen King
Uloge: Morgan Freeman, Thomas Jane, Jason Lee, Damian Lewis, Timothy Olyphant, ...

Filmografija

Četiri prijatelja junačkim činom zauzvrat dobivaju nevjerojatne moći. Godinama poslije, prijatelji su već odrasli muškarci i odlaze u lov u Maine, gdje ih zarobi snježna oluja u kojoj se skriva nešto mnogo zloslutnije. Prijatelji moraju zaustaviti nepoznatu silu, spriječiti pokolj nevinih civila i zajedničkim snagama svladati prijetnju koja se nadvila nad njih. Na kraju se suočavaju s nesmiljenom jezom, o čijem ishodu ovisi i sudbina čitava svijeta.

Jonesy, Pete, Beaver i Henry prijatelji su iz djetinjstva, čvrsto povezani zajedničkom tajnom. Svake godine odlaze na izlet u lov u divljinu i uživaju u druženju.Usred oluje prepune munja i gromova slučajno nabasaju na čovjeka, koji danima luta potpuno izgubljen u šumi. Čovjek ima vrlo neobične rane na licu. Prekasno saznaju kako je čovjek zapravo zaražen opasnim vanzemaljskim virusom, jer je vojska već okružila cijelo područje. Ispostavi se kako se u blizini srušila vanzemaljska letjelica, iz koje potječe ubojiti virus.Četvorica prijatelja pokušavaju preživjeti i nekako se izvući iz šume, koju vojni zapovjednik želi izbrisati s lica zemlje.

Stephen King prodao je prava na film za milijun dolara. Ovu je priču napisao dok se oporavljao od opasne nesreće. Tu je nesreću pretočio u ovu priču, što vidimo u sceni u kojoj jednog od glavnih likova pregazi vozilo.


Komentari (3)

Foto