U snovima (1999)

IN DREAMS (Originalni naziv)

triler horror drama

Kako bi spriječila monstruoznog zločinca, Claire će morati ući u njegovu glavu u snovima

 
Režija: Neil Jordan
Scenarij: Bruce Robinson, Bari Wood
Uloge: Annette Bening, Katie Sagona, Aidan Quinn, Robert Downey Jr., ...

Filmografija

Mračni triler "U snovima", poznatog redatelja Neila Jordana, autora velikih hitova zastrašujući je i mistični film koji u sebi spaja klasičnu kriminalističku priču o potrazi počinitelja brutalnih zločina i nadnaravne elemente psihološkog horora. Cijeli film fantastičnom ulogom žene koja se ne pristaje slomiti pod teretom mučnih snova na svojim leđima nosi veličanstvena Annette Bening, a u ostalim ulogama briljiraju i Aidan Quinn kao njen suprug Paul te zločesti dečko Hollywooda Robert Downey Jr. kao nemilosrdni ubojica.

S vremena na vrijeme, Claire Cooper (Annette Bening) sanja prilično čudne snove. Jedne noći, u posebno živom i slikovitom snu, sanja kako nepoznati stranac upravo u njenom susjedstvu otima malenu djevojčicu.

Njen se san obistini vrlo brzo, kada njena kćer Rebecca (Katie Sagona) bude oteta i ubijena. Claire je sigurna kako su njen i ubojičin mozak na neki neobjašnjiv način povezani u snovima, ali joj nitko ne vjeruje da može predvidjeti sljedeće ubojičine korake.

Opterećena stresom, Claire doživi i živčani slom, a nakon pokušaja samoubojstva, završi u ludnici. Zaključana u tamnoj ćeliji, jedne noći sanja stravičan san: ubojstvo svog supruga Paula (Aidan Quinn).

 


Komentari (0)

Foto