Silikonski tornjevi (1999)

SILICON TOWERS (Originalni naziv)

akcija triler drama

Otkrivši najstrože čuvanu tajnu kompanije život mladog informatičara je odjednom ugrožen

 
Režija: Serge Rodnunsky
Scenarij: Serge Rodnunsky
Uloge: Daniel Baldwin, Jonathan Quint, Al Sapienza, Melinda Songer, ...

Filmografija

Da se banke više ne pljačkaju samo upadom naoružanih kriminalaca u predvorja, poznato je već odavno. Umjesto pušaka i maski koriste se čipovi i računalne vještine. O tome govori i ovaj akcijski triler koji je realizirao iznimno produktivni redatelj, scenarist i producent Serge Rodnunsky.Preplećući poslovne intrige, (sve)moć suvremene tehnike i faustovski zov zanemarivanja poštenja na račun probitka, redatelj i scenarist Rodnunsky načeo je vrlo zanimljive teme u čemu su mu pomogli i popularni glumci čiji je angažman vodeća atrakcija filma.

Charlie Reed (J. Quint) zaposlen je u moćnoj informatičkoj tvrtki Silicon Towers čiji su čipovi posljednja čuda suvremene tehnologije. Sretan zbog napredovanja i povišice Charlie jednog dana dobije e-mail koji ga dovede do najstrože čuvane tajne.

Tvrtka, naime, koristi čip kojim se s računa svjetskih financijskih kuća kradu višemilijunski iznosi. Kada za Charliejevo otkriće doznaju direktor Tom Warner (B. Dennehy) i njegov pomoćnik Tom Neufield (D. Baldwin), mladi će se informatičar naći između izvrsno plaćene šutnje i borbe za goli život.

 


Komentari (1)

Foto