Ispovijesti jedne tinejdžerice (2002)

CONFESSIONS OF AN AMERICAN GIRL (Originalni naziv)

komedija drama kriminalistički

Kćerka nakon godina otuđenosti od oca zatvorenika zaželi da ga cijela obitelj posjeti

 
Režija: Jordan Brady
Scenarij: Scott Sandoe
Uloge: Jena Malone, Brad Renfro, Alicia Witt, Michelle Forbes, Chris Mulkey, ...

Filmografija

Prava duša i srce ovoga nezavisnog, malog i toplog američkoga filma je Jena Malone. Ta mlada američka glumica pritom je sve samo ne tipična holivudska osobnost. Svojevrsna nasljednica Lili Taylor u tituli indie-kraljice, Malone najčešće bira zanimljive, male, nezavisne art-produkcije, te u njima portretira melankolične, povučene, nenametljive tinejdžerice, nepopularne i iz disfunkcionalnih obitelji.

John Grubb (C. Mulkey) u baru u tučnjavi ubio je dva čovjeka i sad je na odsluženju doživotne zatvorske kazne. Njegova supruga Madge (M. Forbes) u međuvremenu prisiljena je uzdržavati dvije kćeri - Barbie (A. Witt) i Renu (J. Malone) i sina Jaya (B. Renfro), s kojima živi u iznajmljenoj kućici na gradskoj periferiji.

Rena je u vezi s najpopularnijim dečkom u školi, no on svoju vezu s njom skriva od javnosti. Kada Rena zatrudni, počnu joj navirati sjećanja na vlastito djetinjstvo provedeno s ocem i ona počne čeznuti da obitelj posjeti oca u zatvoru na godišnjem zatvorskom pikniku.

Majka Madge nije oduševljena tom idejom, jer se od Johna otuđila prije više godina, no na Renino insistiranje svi se slože s tim prijedlogom. Reninom veselju nema kraja, a taj će dan promijeniti mnoge stvari i njihovi životi više nikad neće biti isti.

 


Komentari (0)

Foto