ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Glazba i stihovi (2007)

Music and Lyrics (Originalni naziv)

komedija glazba romantika

Bivša pop zvijezda i njegova pomoćnica otkrivaju čari glazbe i ljubavi

 
Režija: Marc Lawrence
Scenarij: Marc Lawrence
Uloge: Hugh Grant, Scott Porter, Drew Barrymore, Zak Orth, Brooke Tansley, ...

Filmografija

Hugh Grant glumi nekadašnju pop-zvijezdu iz osamdesetih godina koja dobiva priliku za povratak na scenu, a Drew Barrymore njegovu dosjetljivu djevojku za zalijevanje cvijeća koja ima dara za pisanje stihova. Marc Lawrence scenarist je i redatelj filma, poznat po scenariju za film „Miss Congeniality“ i scenariju i režiji filma „Two Weeks Notice“.

Alex Fletcher (Grant) sada pjeva samo na koncertima starih zvijezda na lokalnim sajmovima i u zabavnim parkovima. Karizmatični i nadareni glazbenik dobiva priliku za povratak na scenu kada ga mlada kraljica popa, Cora Corman (Haley Bennett), pozove da za nju napiše skladbu i izvede je u duetu s njome, ali problem je što Alex već godinama nije napisao pjesmu; nikad i nije pisao stihove...A mora nešto smisliti u roku od nekoliko dana.
Na scenu stupa Sophie Fisher, (Barrymore), Alexova dosjetljiva djevojka za biljke, čiji se smisao za riječi dopunjava s njegovim smislom za glazbu. Ona se oporavlja od loše veze sa sada slavnim romanopiscem Sloanom Catesom (Campbell Scott--Duma) i ne želi surađivati ni s kim, osobito ne s Alexom, koji se ionako boji veza. Sad se Alex i Sophie moraju suočiti sa svojim strahovima - i glazbom - kako bi našli ljubav i proslavili se, što oboje zaslužuju.

Komentari (1)

Foto