Nabrijani (2007)

SKINS (Originalni naziv)

komedija drama tinejdžerski

Neušminkana priča o skupini problematičnih tinejdžera i njihovim avanturama

 
Režija: Adam Smith, Simon Massey , Paul Gay
Scenarij: Bryan Elsley, Jack Thorne, Jamie Brittain
Uloge: Nicholas Hoult, April Pearson, Mike Bailey, Hannah Murray, Joseph Dempsie...

Filmografija

"Skins" serija bez uljepšavanja prikazuje život mladih stanovnika Bristola i njihovo odrastanje. Autori serije se na provokativan i vrlo hrabar način bave tematikom koja muči sve tinejdžere, od seksa, alkohola, droga, anoreksije, homoseksualnosti do problema s roditeljima i sl., a radnja je smještena u Bristol...

Uz vodeću ulogu Nicholasa Houlta (Sve zbog jednog dječaka, Prognostičar), serija kombinira talente Simona Amstella (Never Mind the Buzzcocks), Josie Long (najbolja početnica na edinburškom Festivalu komedije 2006.), braće Dawson (Balls of Steel, Dirty Tricks), Jacka Thomea (Shameless) te novih nada Bena Schiffera i Jamieja Brittaina. Autor i izvršni producent je Bryan Elsley (The Young Person's Guide To Becoming a Rock Star, 40, The Crow Road).

Svaka epizoda mješavina je duhovitih, ganutljivih i katkad šokantnih priča o skupini problematičnih 17-godišnjaka. Svi su oni vedri, optimistični klinci koji puše travu, piju, istražuju seks i ujutro ustaju na testove, neprekidno pomičući granice i mažući oči roditeljima kako to samo tinejdžeri znaju.

Urbana mješavina likova uključuje karizmatičnog i prelijepog, ali opsesivnog Tonyja, beznadno promiskuitetnu Cassie, sviračicu klarineta Jal koja se nastoji uzdići iznad svega toga te crnu ovcu obitelji Anwara, koji čini sve suprotno onome što mu strogi otac naredi. Svi oni trude se ostati cool dok se suočavaju s realnostima života u gradu.


Komentari (0)

Foto